FORBRUKERTEKNOLOGI

Google-tjeneste ute av beta

En ny Google-tjeneste er ferdig med testfasen. Sjekk den lange listen over de som er igjen i beta.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. nov. 2005 - 12:47

Google desktop er nå gjennom testfasen, perioden med betatester, melder arstechnica.com. Det tok et år.

Tjenesten ble lansert i oktober 2004, og var beta til mars i år, da 1.0 versjonen kom, for så å bli beta igjen da Google la til mer funksjonalitet. Nå er 2.0 ute, uten beta. Riktignok gjelder dette bare den engelske versjonen, på andre språk kalles den ennå beta.

Mange selskaper bruker ofte en mindre, lukket gruppe som betatestere for å rydde vekk problemer i en ganske tidlig stadium. Google har gjort det til en vane å lansere svært velfungerende tjenester til alle som ønsker det, og så kalle dem beta. Dette var tilfelle for Google Desktop Search, som produktet het da det ble lansert, og stemmer også for en rekke andre produkter.

Google Print er langt fra komplett og derfor i beta, mens nyhetstjenesten news.google.com er svært velutviklet, men likevel i beta. Trolig skyldes dette at det kan skape mye problemer med rettigheter til innholdet den dagen Google begynner å legge til annonser og tjene penger på siden. Med 4.500 nyhetskilder som bidragsytere kan dette bli litt komplisert.

Listen er likevel mye lenger enn dette. Følgende tjenester er nemlig også i beta:

Froogle

Google Desktop

Google Talk

Gmail

Googel blogsearch

Google alerts

Google Scholar/

Google SMS

Google Catalogs

Google Groups

Google Earth

For de som ønsker å ligge litt foran betatesting kan prøve prototyper som ennå ikke har nådd betastadiet på Google Labs.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.