BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google-verktøy har fått Azure-støtte

Administrer Docker-konteinere i Microsofts nettsky.

Administratorer og utviklere kan nå ta i bruk Kubernetes for å administrere Docker-konteinere i Microsoft Azure.
Administratorer og utviklere kan nå ta i bruk Kubernetes for å administrere Docker-konteinere i Microsoft Azure. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. sep. 2014 - 12:25

Åpen kildekode-baserte Docker har på bare halvannet år etter den første utgivelsen blitt en populær plattform for å bygge, levere og kjøre distribuerte applikasjoner, angivelig med større effektivitet enn det som er mulig med virtuelle maskiner fordi det ikke er behov for et eget gjeste-operativsystem. Plattformen støttes derfor fra stadig flere aktører

Google står bak et annet åpen kildekode-verktøy, Kubernetes for administrasjon av konteinere i klynger, i utgangspunktet i Google Compute Engine (GCE). Men med tilpasninger kan det også brukes i andre miljøer. Tidlig i forrige kunngjorde VMware et samarbeid med blant annet Docker og Google som involverer blant annet Kubernetes.

Også Microsoft har en periode samarbeidet med Google om Kubernetes, etter at Azure fikk støtte for Docker i juni i år. Torsdag i forrige uke kunngjorde Microsoft at Kubernetes nå kan brukes til å administrere konteinere i Azure.

Kubernetes skal blant annet kunne brukes til å bygge og publisere konteinere i Azure Storage og å rulle ut en Azure-klynge basert på konteiner-avbildninger fra Azure Storage eller Docker Hub.

I tillegg har Microsoft utgitt et eget verktøy, Azure Kubernetes Visualize, som tilbyr en node.js-basert webapplikasjon som automatisk lager definisjons- og kontrollerfiler som brukes av Kubernetes-utviklere for utrulling av eksisterende, Docker-baserte klynger.

Azure Kubernetes Visualize skal også tilby en visuell representasjon av hva som skjer i klyngen. Dessuten skal brukerne kunne redigere de automatisk genererte filene og følge med når Kubernetes oppdaterer klyngekonfigurasjonen.

Også dette verktøyet er utgitt som åpen kildekode. Det er i stor grad lagd av praktikanter hos Microsoft.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.