Google: Vi glemmer ikke XP

Lover Chrome-støtte ut 2015.

Google: Vi glemmer ikke XP
XP støttes ikke lenger av Microsoft, men Chrome vil fortsatt få sikkerhetsoppdateringer. Bilde: Charles O'Rear/Microsoft

Selv om Microsoft har lagt Windows XP bak seg, og tilbyr ikke lenger sikkerhetsoppdateringer til det 13 år gamle operativsystemet, betyr det ikke at alle tilbydere av programvare gjør det samme.

Les også: Slik skal Mozilla redde seg selv.

Google har nemlig bekreftet at deres Chrome-nettleser for Windows XP vil oppdateres med sikkerhetsfikser ut året. Grunnen til at dette er plutselig et tema er at Google har opprinnelig lovet støtte frem til april i år. Dette ble nevnt i oktober 2013. 

Nå er det april, og Google har altså bestemt seg for å utvide støtten ytterligere. Det vil altså komme sikkerhetsoppdateringer frem til utgangen av 2015.

Fortsatt mange brukere

Google skriver i bloggen sin at millioner bruker fremdeles Windows XP, da det ikke er like enkelt å oppgradere til et nytt operativsystem for alle. Dermed vil de sørge for at de som fortsatt bruker XP kan surfe sikkert.

Les også: Chrome får støtte for push-meldinger.

Microsoft avsluttet støtte for XP for ett år siden, noe som betyr at det ikke har kommet noen sikkerhetsoppdateringer siden da, heller ikke for Internet Explorer-nettleseren. Dermed er XP-systemer svært utsatt for angrep. 

Om ikke annet kan det altså være greit å holde seg til Chrome om man vil være på den sikre siden når man surfer på nettet.