BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google Wave åpnet for alle

Nå kan bedrifter sette opp «private bølger».

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mai 2010 - 09:37

Det har nå gått et år siden Google avduket en tidlig utgave av selskapets Wave-tjeneste. Google snakket da om en helt ny måte å kommunisere på, men mange av dem som har fått prøve Google Wave har kanskje ikke helt forstått hva tjenesten egentlig kan brukes til.

I går kveld kunngjorde Google at tjenesten nå er åpnet for alle, slik at man ikke lenger trenger en invitasjon for å få tilgang.

Det mange kanskje ikke har fått med seg, er at at Google Wave er ment som en samarbeidsverktøy for mer eller mindre bestemte grupper. Videoen nedenfor forteller lett selvironisk om et møte mellom en gruppe ansatte i en bedrift som utfører møtet mer effektivt via Wave enn det de ville ha gjort dersom de satt og pratet sammen i samme rom.

Spesielt nyttig er kanskje «playback-funksjonen», som gjør det mulig for deltakere som kommer for sent til møtet å bli oppdatert uten at møtet må startes fra starten av igjen.

Google mener at brukere som testet Wave for en stund tilbake og ikke fikk den helt store aha-opplevelsen kanskje bør teste det på nytt nå. Tjenesten har blitt raskere og mer stabil siden den første ble åpnet for testing, men også enklere å bruke. For eksempel kan man få e-postvarsling når bølgene endres, det skal være enklere å navigere til uleste deler av en bølge og å fjerne deltakere som feilaktig har blitt lagt til.

Brukergrensesnittet i Google Wave per mai 2010.
Brukergrensesnittet i Google Wave per mai 2010.

Organisasjoner som er Google Apps-kunder kan gjøre Google Wave tilgjengelig for alle brukerne uten ekstra kostnader.

Programmeringsgrensesnittet (API) til Google Wave har blitt utvidet med flere nye muligheter for utviklere. Blant annet er det nå mulig å lage lettvektsklienter som kan hente inn bølger på vegne av brukere via Wave-API-ene, tilsvarende denne.

Fortsatt er både Google Wave og API-et på laboratoriumstadiet og er dermed ingen stabil og komplett tjeneste.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.