– Googles endringer må gjelde globalt

EU-kommisær Joaquín Almunia mener en løsning for bare Europa har liten hensikt.

– Googles endringer må gjelde globalt
Bilde: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images / All Over Press

Selv om arbeidet mellom Google og EU-kommisjonen om å oppnå et forlik i den nå to år gamle antitrust-saken om søketjenestene til Google, er det fortsatt flere skjær i sjøen.

Det kom fram under en pressekonferanse i Brussel i går. Der fortalte Joaquín Almunia, kommisær med ansvar for EU-kommisjonens konkurransepolitikk, sa at han fortsatt ikke er sikker på at man kommer fram til noe forlik, men at Google vil forsøke å løse problemene.

– Og jeg har grunn til å tro at de mener det er verdt det, sa Almunia, ifølge New York Times.

På spørsmål fra en journalist om hvilken rekkevidde endringene som EU-kommisjonen krever av Google vil ha, svarte Almunia at det ikke vil være særlig nyttig med løsninger som bare gjelder i Europa.

– Vi vil se etter globale løsninger, la han til.

Videre fortalte Almunia at EU-kommisjonen ikke har åpnet noen annen etterforskning mot Google, men han avviser ikke at det vil kunne skje i framtiden. Søketeknologi i Android er blant de potensielle områdene for en slik etterforskning.

Et opptak av pressekonferansen, som også omhandlet andre temaer enn saken mot Google, er tilgjengelig her.

Android-søk og Apple

À propos Android og søk – Samsung har begynt å rulle ut en oppdatering til den internasjonale utgaven av Galaxy S III, altså den som selges i blant annet Norge, hvor muligheten for å søke lokalt på enheten i Google Search har blitt fjernet.

Årsaken til dette er én av de mange juridiske stridighetene mellom Samsung og Apple. I USA ble det i begynnelsen av juli etablert et midlertidig salgsforbud mot Samsung-produserte Galaxy Nexus. Årsaken var blant annet at den integrerte søkeapplikasjonen gjør det mulig å søke på både nettet og lokalt på enheten på en gang. Apple eier et patent på et teknologi som selskapet mener krenkes av det universelle søket i Galaxy Nexus.

Oppdateringen til Galaxy S III må derfor anses som å være et forsøk på å komme et nytt salgsforbud i forkjøpet. Men det spesielle er at den internasjonale utgaven av Galaxy S III ikke selges i USA, og striden om den omtalte søkefunksjonaliteten skal ikke ha nådd andre deler av verden.

Det er uklart hvilke andre endringer fastvare-oppdateringen innebærer.

    Les også:

Les mer om: