KVARTALSTALL

Googles milliard-overskudd krympet kraftig

SKUFFET: Alphabet, selskapet som eier Google, rapporterer økte inntekter og svekket overskudd sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Det skuffet markedet.
SKUFFET: Alphabet, selskapet som eier Google, rapporterer økte inntekter og svekket overskudd sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Det skuffet markedet. Foto: Reuters / NTB scanpix
29. okt. 2019 - 08:27

Google-eier Alphabet melder om et overskudd på drøyt 64 milliarder kroner i tredje kvartal, ned 23 prosent sammenlignet med for ett år siden.

Overskuddet i forrige kvartal er også betydelig lavere enn analytikernes forventninger, som lå på rundt 80 milliarder kroner for den amerikanske IT-giganten. Alphabet-aksjen falt nesten 3 prosent i etterhandelen på børsen da resultatet ble presentert.

Økte kostnader

Alphabet hadde imidlertid en omsetning på nesten 370 milliarder kroner, noe som er en økning på 20 prosent og godt over hva analytikerne hadde spådd på forhånd.

Den svekkede bunnlinja kan forklares med at Google har investert massivt i markedsføring og utvikling av maskinvare, ifølge Reuters.

Alphabet har brorparten av sine inntekter fra salg av målrettede annonser på internett, applikasjoner og Google-produkter, inkludert sin søkemotor og strømmetjenesten YouTube. Investorer følger også tett veksten i Googles skylagringstjeneste.

Google er i likhet med andre IT-kjemper gjenstand for en rekke etterforskninger om mulige brudd på konkurranselovgivningen. Granskingene har foreløpig ikke påvirket aksjeverdien.

(©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.