Googles søkesjef forlater selskapet etter 15 år

Erstattes av spesialist på maskinlæring.

Amit Singhal ble ansatt av Google mens selskapet fortsatt var et relativt lite oppstartsselskap. Her under et foredrag i 2009.
Amit Singhal ble ansatt av Google mens selskapet fortsatt var et relativt lite oppstartsselskap. Her under et foredrag i 2009. (Bilde: Niall Kennedy(CC BY-NC 2.0))

Erstattes av spesialist på maskinlæring.

Amit Singhal har vært en av de viktigste, men kanskje ikke den mest kjente lederne hos Google, i alle fall på utsiden av selskapet. I går kunngjorde han at han skal fratre sin stilling som sjef for Googles søkevirksomhet i slutten av februar.

Dette skjer mer enn 15 år etter at han skal ha blitt overtalt til å begynne i selskapet.

Rangering

I stort sett hele karrieren har Singhal jobbet med informasjonsgjenfinning. Hos Google har han i stor grad jobbet med rangering av søkeresultatene og utviklingen av algoritmene som danner grunnlaget for disse. I stillingen han snart skal forlate, holder han oppsyn med søkekvalitetsgruppen.

Singhal opplyser at han nå vil bruke mer tid sammen med familien og filantropisk arbeid.

Erstattes

Ifølge Business Insider skal Singhal erstattes av John Giannandrea, Googles nåværende sjef for kunstig intelligens og maskinlæring. Giannandrea var med på å grunnlegge selskapet Metaweb, som Google kjøpte i 2010. Han ledet deretter Google arbeid med å bruke Metaweb-teknologien i det som senere ble Googles Knowledge Graph.

Til toppen