Gratis å verne PC-en mot datainnbrudd

For å beskytte din PC mot crackere, spioner og snusere av alle slag, bør du bruke en brannmur. Noen av de beste er gratis.

For å beskytte din PC mot crackere, spioner og snusere av alle slag, bør du bruke en brannmur. Noen av de beste er gratis.

En brannmur er en programvarebasert eller maskinevarebasert vegg som stopper uønsket trafikk til og fra datamaskinen din.

Crackere kan legge igjen spionprogrammer på maskinen din for å hente PIN-kode og sertifikater til nettbanken din, de kan hente sensitive dokumenter, eller bruke din maskin til å starte DoS-angrep mot andre nettbrukere. Beskyttelse blir bare viktigere og viktigere etter hvert som flere får bredbåndstilknytning til Internett, og dermed er sårbare i langt større grad.

En standard Windows-installasjon er i prinsippet åpen - det vil si at alle de nesten 65.000 portene mot omverdenen er åpne. Det er helt unødvendig , da "vanlig" bruk som web -surfing, e-post, ftp eller Telnet bruker bare noen få. I tillegg har du programmer som ICQ, og forskjellige P2P-applikasjoner, som har egne porter. Resten kan du rett og slett stenge.

Det er en hel haug brannmurprodukter ute og går på markedet, og mange av dem er gratis, eller svært rimelige.

Nettstedet FirewallGuide.com har gjort det til sin oppgave å teste og vurdere de forskjellige løsningene, og de anbefaler tre forskjellige gratisprogrammer som sjekker trafikken inn og ut av maskinen.

De tre beste gratisbrannmurene kommer fra Sygate, Tiny Software og ZoneLabs, mener FirewallGuide. Der blir også bedømt som enkle å teste og sette opp / administrere, noe som er viktig or den jevne hjemmebruker.

Sygates brannmur kan du hente her. ZoneAlarm, som av mange regnes som den aller beste, hentes lettest på denne siden på Download.com.

Og for å teste om den fungerer, kan du jo prøve Steve Gibsons Shields Up!-skanner som sjekker portene på maskinen din.

Alle brannmurene er gratis for hjemmebrukere, mens de koster noen lapper for kommersielle brukere.

Til toppen