Gratis og mobil karttjeneste fra Wayfinder

Svenske Wayfinder skal konkurrere med Google og Microsoft om gratis kartsystem for mobilen.

Gratis og mobil karttjeneste fra Wayfinder

Svenske Wayfinder skal konkurrere med Google og Microsoft om gratis kartsystem for mobilen.

Wayfinder annonserte tidligere i mai en offentlig betautgave av Wayfinder earth, et globalt kartprogram for mobiltelefoner. Både betautgaven og den endelige versjonen vil tilbys gratis.

Wayfinder earth vil måtte konkurrere med produkter som Windows Live Earth fra Microsoft og Google Maps. Kvaliteten på kartene og utvalget av lokal informasjon, for eksempel om restauranter, hoteller, bensinstasjoner og sykehus, vil trolig være avgjørende for hvilket produkt brukerne til slutt velger.

Wayfinder earth beta funderer foreløpig bare på et utvalg Nokia-mobiler med Symbian Series 60. En versjon for Sony Ericsson-mobiler med UIQ kan ventes tidlig i neste uke, mens en versjon for Windows-baserte smarttelefoner skal komme om en drøy måned. Wayfinder planlegger også en Java-versjon og en versjon for BlackBerry, men har ikke oppgitt noen nøyaktig timeplan for utgivelsen av disse. Planen er likevel at Wayfinder earth skal fungere sammen med de fleste av mobilene som er på markedet i dag.

Når brukeren starter Wayfinder earth, vises først en jordklode. Brukeren kan rotere denne og zoome inn mot et valg område, eller skrive inn navnet på et ønsket sted eller adresse.

Wayfinder earth er enkel utgave av selskapets Navigator-produkt, som selges med blant annet GPS-støtte. Til tross for at Wayfinder earth tilbys gratis, betyr ikke det at selskapet ikke vil tjene penger på produktet. Det totale antallet faktiske brukere er essensielt når man skal selge bedriftsoppføringer i karttjenesten, og med en gratisversjon av klienten vil antallet brukere høyst sannsynlig vokse langt raskere enn om alle måtte betale.

Wayfinder earth kan lastes ned ved å følge instruksjonene på denne siden.

Siden denne typen tjenester laster ned en hel del data til mobiltelefonen, er det fordel å ha et mobilabonnement med fast månedspris på datakommunikasjon, gjerne Edge eller UMTS for å få bedre hastighet.

Til toppen