BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gratis tekstmeldinger og nettverksspill med ny lommedata

Lommemaskinen Cybiko kobler seg opp mot andre Cybiko-er, og lar deg sende meldinger, høre MP3-låter eller laste ned 400 gratis spill. Den har tatt av i USA, og snart kommer den til Norge.

7. des. 2001 - 11:53

Cybiko er utviklet av en gjeng russere, og har, uten hjelp fra markedsførere eller store reklamebudsjetter, solgt millionvis av enheter i USA. Maskinen ser ut som en leke, men under skallet ligger en avansert hånddatamaskin, skriver Computer Sweden.

Lommedatamaskinen Jadestone Cybiko Xtreme.
Lommedatamaskinen Jadestone Cybiko Xtreme.

Cybiko Xtreme, som er avbildet her, blir snart lansert i Sverige, og etter det står Norge for tur.

- Tanken er at vi skal lansere i Norge, vi vet bare ikke når. Det kommer litt an på hvordan samtalene med de store forhandlerkjedene går, sier Patrik Roos hos Jadestone i Sverige. Selskapet fikk agentur for Tyskland og Skandinavia, og har allerede testet responsen hos söta bror.

- Vi har hatt fokusgrupper og demonstrert Cybiko Xtreme rundt omkring. Den er blitt mottatt bra, for det er jo ingen andre i den nisjen - du har spillmaskiner som Gameboy, ellers er det mobiltelefoner som bare har enkle spill. Og hvert Gameboy-spill koster jo mellom 200 og 500 kroner, mens her er alle spill og applikasjoner gratis, sier Roos til digi.no.

Når flere Cybiko-er kommer innenfor en avstand av 100 meter fra hverandre (utendørs, innendørs begrenses det til rundt 50 meter), kan de opprette et likeverdig peer-to-peer nettverk, der hver maskin opererer som både klient og server. Dermed kan Cybiko-brukere lenke seg sammen og spille og tekstmelde trådløst med hverandre, over radiosignaler, på opp til 1000 meters avstand.

Maskinen har en stor mengde tilgjengelige spill, den kan fungere som MP3-spiller, og det finnes en hel haug med fan-sider som beskriver andre ting den kan brukes til.

- Vi regner med å lansere i Sverige i mars 2002, så får vi se når turen kommer til Norge, sier Roos.

Maskinen kan også koble seg til Internett, da via en GPRS-modul eller USB-kabel til PC-en. Du kan utforske maskinen videre på Cybikos nettsted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.