Gratisprogram skjærer bort tullprat

Bullfighter, et gratis hjelpeprogram til Office fra Deloitte Consulting, avverger bruk av meningsløse moteord.

Bullfighter, et gratis hjelpeprogram til Office fra Deloitte Consulting, avverger bruk av meningsløse moteord.

Hvis du skriver presentasjoner, brosjyrer eller rapporter på engelsk, og erkjenner at du er svak for formuleringer av typen "a future-proof asset that seamlessly empowers your mission critical enterprise communications" eller "repurposeable, leading edge thoughtware that delivers results-driven value", kan hjelpeprogrammet Bullfighter være egnet til å la deg formidle det du har på hjertet slik at andre virkelig skjønner hva du mener. Programmet er gratis tilgjengelig fra nettstedet til konsulentselskapet Deloitte Consulting.

Bullfighter virker etter det samme prinsippet som en stavesjekk. I stedet for å feste seg ved feilstavede ord, varsler den når du tyr til ord som typisk brukes til å dekke over uklar tankegang, blant annet "leverage", "bandwidth" (som er svært utbredt i overført uklar betydning), "synergize" og så videre. Det virker med Word og PowerPoint fra Office 2000 og Office XP.

Deloitte sier til New York Times at programmet ble utviklet etter en intern utfordring om å gjøre noe med problemet tullprat, i stedet for bare å klage over det.

Konsulentselskapet har også brukt Bullfighter til å analysere språkbruken i ulike bransjer. Databransjen har et spesielt stort "bedringspotensial", heter det.

Til toppen