Greenspan: - Langt igjen før teknologisk metthet

Den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan mener at USA er langt unna å nå metningspunktet når det gjelder utvikling av ny teknologi.

Aksjeras i teknologiselskaper har skapt en myte om at de siste års rivende teknologiske utvikling er i ferd med å møte veggen - en myte stadig flere prøver å stikke hull på.

Deriblant har den tidligere svenske statsministeren Carl Bildt uttalt at aksjeraset ikke vil ha noen betydning for den teknologiske utviklingen de neste ti til tyve årene.
Og nå følger den amerikanske sentrabanksjefen opp. Under en tale for "The Senate Banking Committee" i USA kom Alan Greenspan med sine refleksjoner rundt den teknologiske utviklingen, og hvorvidt man innen noen områder vil nå et metningspunkt.


- Vi er ikke i nærheten av det ennå, men jeg tror at når vi begynner å bevege oss inn mot modenhet og mettelse som vil ramme teknologi, så vil vi kunne advare om dette i god tid på forhånd, sa Greenspan til kommitéen.

- Vi har sett noen svært tidlige signaler innenfor PC-er i private husholdninger, siden det har vært en stor etterspørsel etter dette. Men vi har ennå lenge igjen å gå før eksempelvis PC-dekningen i hjemmene er tilnærmelses like stor som den utbredelsen TV-en har fått, sier Greenspan.

Sentralbanksjefen mener også at USA bare delvis utnytter de forskjellige nye teknologiene opp mot sitt fulle potensial. Han mener at produktivitetsveksten vil være en funksjon for hvor raskt nasjonen kan utnytte "det ukjente."

Til toppen