Gründeren spiller Yatzy på Nordpolen

Med Ludo og Yatzy i sekken drar FIRM-gründer Bjørn Haugland til Nordpolen med Børge Ousland. Stein Onsrud, som er ny leder for det norske selskapet, sitter igjen med en heftig rekrutteringsjobb.

Med Ludo og Yatzy i sekken drar FIRM-gründer Bjørn Haugland til Nordpolen med Børge Ousland. Stein Onsrud, som er ny leder for det norske selskapet, sitter igjen med en heftig rekrutteringsjobb.

Det norske programvareselskapet FIRM skryter i en omfattende stillingsannonse av tunge kunder som Microsoft, Silicon.com, Yellow Pages og Virgin.net. I tillegg til norske aktører som Nettavisen, DinSide og bransjeorganisasjonen IKT-Norge.

- Vi har også fått GFK (Gesellschaft Für Konsumforschung - verdens fjerde største markedsanalysebyrå) som kunde. Det at vi nå har fått flere av de største gutta i verden som kunder beviser at produktet holder mål, sier gründer Bjørn Haugland til digi.no.

- Jeg kan ikke si annet enn at vi er svært fornøyde med dette.

Og produktet disse store gutta har kjøpt er programvaren CONFIRM, et nettbasert verktøy for datainnsamling, presentasjon og distribusjon.

Samtidig opplyser selskapet at London-kontoret nå er åpnet og at etablering i New York er like rundt hjørnet.

I løpet av året skal FIRM vokse fra 25 til 100 medarbeidere, hvilket betyr at nyansatt administrerende direktør Stein Onsrud står foran en omfattende rekrutteringsjobb.

- Vi skal i hvert fall ha 75 nye medarbeidere - sannsynligvis flere, sier Haugland som understreker at dette gjelder alle FIRM-kontorene samlet, ikke bare i Norge. Onsrud forteller til digi.no at rekrutteringen hovedsakelig skal foregå via nettverk, samt lokale og internasjonale headhuntere.

- Det er alltid en kamp om de beste hodene, sier han og legger til at selskapet tilbyr et opsjonsprogram som kan bli veldig hyggelig for dem som kommer tidlig. - Opsjonene vil gi bedre gevinst enn lønnen.

Og i morgen drar Haugland til Nordpolen.

For å gå på ski, tenke, trimme, hente inspirasjon... Et kjent fenomen blant menn i førti-årene som føler de har jobbet for mye og gjerne vil holde seg i form. God form.

Det får han nok anledning til de neste fjorten dagene.

Haugland reiser blant annet sammen med den kjente polfareren Børge Ousland, og i sekken har han fått med seg en 'survival-kit' bestående av Ludo, Yatzy og en kortstokk. Pluss en god del havregryn.

- Ousland vant i tvungen Yatzy på forrige treningstur, opplyser Haugland som nå ser frem til å spille ludo i 30 kuldegrader - inni teltet.

- Vi blir sannsynligvis de første som entrer Nordpolen dette årtusenet, sier han.

Haugland selv ser ikke på dette som annet enn en ferietur litt utenom det vanlige. Men han er klar over at det vil bli et usannsynlig slit. - Jeg er ikke noen supermann heller. Vi regner faktisk med å gå ned ti kilo hver i løpet av turen. Man forbrenner fryktelig mye når det er så kaldt...

Tidligere saker om FIRM:


Ut og inn med Stein Onsrud
Nok en gründer som ikke vil sjefe

Til toppen