RESULTATERFINANS

Gudesen: Meningsløst med opsjoner

Opticom-gründer Hans Gude Gudesen sier fra seg alle opsjoner han har fått tildelt siden starten.

21. mai 2004 - 10:49

I perioden 1999 til 2004 har Hans Gude Gudesen blitt tildelt til sammen 225 000 tegningsretter til aksjer i Opticom. I dag velger Gudesen å kansellere samtlige av opsjonene han er blitt tildelt.

- Som etablerer i Opticom bedømmer jeg bruken av opsjoner som et lite egnet middel til å fremme min egen innsats i selskapet, spesielt siden jeg allerede fra etableringstidspunkt har disponert over et betydelig antall aksjer, sier Gudesen i en børsmelding.

Han bruker sterke ord når han skal karakterisere opsjoner som virkemiddel til å utvikle selskaper.

- Jeg har tidligere deltatt i opsjonsprogram i Opticom og andre selskaper, gjennom min rolle som etablerer og forsker. Erfaringene rundt dette har vært utelukkende negative.

    Les også:

Gudesen kaller det "meningsløst" at han mottar opsjoner som styremedlem i Opticom.

- Flere av de tegningsretter jeg er meddelt i det pågående opsjonsprogrammet i Opticom, har jeg mottatt gjennom min posisjon som styremedlem. I mitt tilfelle oppfatter jeg

dette som en meningsløshet, sier han.

Han begrunner det på følgende måte:

" Mine bidrag som styremedlem har kun vært de basale plikter som påhviler styremedlemmer, for som etablerer å kunne ha fullt innsyn i alle deler av selskapets aktiviteter. Dette har ikke vært bidrag som kvalifiserer til tegningsretter i selskapet, og jeg vil i fremtiden avstå helt fra denne type incentiver", heter det i meldingen.

Han sier videre at "Når det gjelder fremtidige tegningsretter knyttet til mitt forskningsarbeid i selskapet, mener jeg at dette eventuelt må være koplet opp mot konkrete, oppnådde kommersialiseringsresultat, som av aksjonærene bedømmes som tilfredsstillende i forhold til normale krav til avkastning på investert kapital

".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.