Guru lanserer gratis Internett-tjeneste

Programvareselskapet Guru lanserte i dag Mamut, en tjeneste som gir deg gratis Internett-sider uten koding. Tjenesten skal etter hvert dekke Europa og Amerika.

Programvareselskapet Guru lanserte i dag Mamut, en tjeneste som gir deg gratis Internett-sider uten koding. Tjenesten skal etter hvert dekke Europa og Amerika.

I ekte Microsoft-stil har norske Guru Software lansert et tilbud som er vanskelig å slå på pris. Selskapet gir bort programvare for å lage innhold og gratis plass på Internett i håp om fremtidig inntekter. Tjenesten www.mamut.com er myntet på små bedrifter, foreninger, klubber og privatpersoner.

Gratis Internett-sider er ikke en ny idé. En rekke Internett-selskaper gir bort plass til folk som vil lage seg hjemmesider på Internett, men Guru har gjort det enda enklere for kunder som ikke er flinke med teknikk. For vanlige hjemmeside-tjenester krever at du lager dine sider i design- og kode-programmer som Frontpage.

Guru har derfor laget et hjelpeprogram som leder deg igjennom prosessen med å legge inn informasjon, varer, nedlastbare dokumenter og annet. Etter at du har valgt en design-mal, lager Guru-programvaren sidene for deg og plasserer de ut på nettet. Siden kan du oppdatere og endre innholdet. Du kan enten laste ned hjelpeprogrammet fra Mamut-siden eller bestille det gratis på CD fra Guru. (Tjenesten er basert helt på Microsoft-teknologi og krever Microsoft Internet Explorer)

Fordi tjenesten er gratis, inneholder den enkelte begrensinger: Foreløpig kan du disponere inntil 2 Mb lagringsplass og du får ikke ditt eget domenenavn. Guru Software kaller den nye tjenesten og selskapet sitt for Mamut, så adressene blir www.mamut.no/dittnavn.

Eilert Hanoa, administrerende direktør og grunder av Guru, gir et delt svar på hvordan Guru skal tjene inn de fem millioner kroner det har kostet å utvikle tjenesten og de fremtidige driftskostnadene.

- Målet er å gå i pluss mot slutten av neste år ved å selge mer avanserte versjoner av Mamut til brukere som trenger mer plass og betalingssystemer. Dessuten får vi inntekter fra partneravtaler, blant annet med Dell, og vi tror mange av Mamut-brukerne kommer til å kjøpe våre økonomitjenester.

Hanoa har svært ambesiøse mål med Mamut. På lanseringsdagen er programvaren allerede klar i hele 12 språk - de nordiske, alle de store europeiske språkene samt spansk og portugisisk. Dermed står Guru klar til å dekke Vest-Europa og hele det amerikanske kontinentet.

For å gå inn i nye land må Hanoa gjenta det han har gjort i Norge. Her har han inngått en avtale med Telenor Nextel om drift og en partneravtale der Dell-kunder får et spesialtilpasset tilbud.

Hanoa innser at han har påtatt seg en formidabel jobb:

- Det blir et tøft løp fremover for å levere teknisk kvalitet og holde programvaren vår oppdatert på nye standarder, innrømmer han. Foreløpig har Hanoa satt seg håndterbare mål - 10.000 hjemmesider innen nyttår.

Til toppen