Hacker-konge holder sikkerhetskurs i Norge

USAs mest berømte hacker Kevin Mitnick kommer trolig til Norge til sommeren.

USAs mest berømte hacker Kevin Mitnick kommer trolig til Norge til sommeren.

Det er i regi av Harper Training den amerikanske sikkerhetseksperten John Nunes i flere runder har vært i Norge for å holde sikkerhetskurs. Norske selskaper står nå på ”venteliste” for å høre Nunes når han kommer tilbake i juni.

Nå får han også kanskje med Kevin Mitnick.

- Vi kjenner ikke Kevin Mitnick personlig, men det er en venn av Nunes. Jeg vet at han har fått aksept fra Mitnick om å sette opp datoer for en eventuell Norgesturné, forteller seniorkonsulent Ståle Risem-Johansen i Harper Training, til digi.no.

40 år gamle Kevin Mitnick er en av USAs mest beryktede hackere, som slapp ut av fengsel for fire år siden på betingelse av at han ikke skulle røre en datamaskin på tre år, ikke jobbe som konsulent eller rådgiver for noe selskap med tilknytning til IT-industrien, og ikke reise utenfor California uten spesiell tillatelse. Han var underlagt en egen tilsynsfører (Larry Hawley) som rapporterte til dommer Mariana R. Pfaelzer. Disse begrensningene er nå opphevet,

Etter at han ble frigitt av fengselet har Mitnic endret livstilen totalt og blitt en av verdens ettertraktede foredragsholder innen sikkerhet. Han har gitt det gamle ordtaket "It takes a thief to catch a thief" en ny dimensjon.

Kevin har utgitt flere bøker om hacking og han er også filmatisert i Operation Takedown. For et år siden ble det kjent at han hadde et prosjekt med skuespilleren Kevin Spacey (Oscar for hovedrollen i American Beauty) om en serie med opplæringsvideoer mot hacking og hvordan avverge datainnbrudd og avsløre forsøk på ran av informasjon. Han har også utgitt boken "The Art of Deception", der han forklarer hvorfor hackere er mer avhengige av sosial sjarm enn av teknologisk innsikt. Han arbeider nå med en ny bok.

Hacking er mest sosial sjarm, mener Mitnick, som i boken peker på metodene for å begå oppsiktsvekkende innbrudd. Poenget er at vellykket hacking stiller større krav til sosiale antenner enn til teknisk innsikt.

Det er spesielt Mitnicks erfaringer med dommen og de fire årene på rømmen fra FBI, som har fenget befolkningen. Ettersom Kevin Mitnick har vært domfelt, kan han ikke tjene penger før 2010. I dag har han et fond som bare stiger og stiger fra hans erfaringer på hacking.

Det var blant annet bedriftene Motorola, Nokia og Sun Microsystems som fikk gjennomgå da Mitnick herjet på sitt verste.

Til toppen