BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hacker-konspirasjon ville knekke Internett

FBI har avslørt at en gruppe unge hackere planlagte en konspirasjon for å " ta ned Internett." Fire israelske ungdommer er arrestert og FBI etterforsker saken på høygir.

Sigvald Sveinbjørnsson
15. jan. 2001 - 06:33
Federal Bureau of Investigation (FBI)

Det melder telegrambyrået Reuters.

Ifølge FBIs spesialagent Matt McLaughlin er ingen blitt pågrepet i USA, men det er fire israelske ungdommer som er mistenkt for å ha medvirket til konspirasjonen.

FBI ble kontaktet av Dalnet, en internasjonal leverandør av Chat-rom på nettet, allerede i oktober. Dalnet fortalte FBI at flere av deres systemer hadde blitt angrepet av unge hackere, som også hadde diskutert "kyber-terrorisme."

Det melder Reuters søndag.

En 16-år gammel person fra USA er satt under etterforskning av FBI, mistenkt for å stå bak. Personen hadde skrevet om et komplott for å sabotere kommunikasjonsutstyr på nettet, og at dette skulle gjøres på nyttårsaften for å få "Internett til å gå ned." Dette sto på 16-åringens hjemmeside.

Tenåringen fortalte i et intervju med Los Angeles Times at dette var oppblåste påstander på bakgrunn av det som sto på vedkommendes hjemmeside. Informasjonen på denne hjemmesiden var ikke reell, forklarte 16-åringen som forklarte det med at han bare skulle skryte overfor sine venner.

Uansett. FBI gjennomførte en razzia i 16-åringens bopel, og FBI tar personens skriverier på nettsiden alvorlig.

Ungdommer fra California, Michigan og Israel er i tillegg til 16-åringen mistenkt for å ha diskutert kyber-terrorisme og for å ha planlagt å infisere flere webservere med en kode som skulle få ungdommene til å kontrollere maskinene. På den måten skulle de lamme store deler av stamnettet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.