Hacker-konspirasjon ville knekke Internett

FBI har avslørt at en gruppe unge hackere planlagte en konspirasjon for å " ta ned Internett." Fire israelske ungdommer er arrestert og FBI etterforsker saken på høygir.

FBI har avslørt at en gruppe unge hackere planlagte en konspirasjon for å " ta ned Internett." Fire israelske ungdommer er arrestert og FBI etterforsker saken på høygir.

Federal Bureau of Investigation (FBI) har gjort flere beslag av datamaskiner, disketter, CD-ROM-plater og annet utstyr etter at de oppdaget en konspirasjon blant unge hackere som på nyttårsaften ville "ta ned Internett".

Det melder telegrambyrået Reuters.

Ifølge FBIs spesialagent Matt McLaughlin er ingen blitt pågrepet i USA, men det er fire israelske ungdommer som er mistenkt for å ha medvirket til konspirasjonen.

FBI ble kontaktet av Dalnet, en internasjonal leverandør av Chat-rom på nettet, allerede i oktober. Dalnet fortalte FBI at flere av deres systemer hadde blitt angrepet av unge hackere, som også hadde diskutert "kyber-terrorisme."

Det melder Reuters søndag.

En 16-år gammel person fra USA er satt under etterforskning av FBI, mistenkt for å stå bak. Personen hadde skrevet om et komplott for å sabotere kommunikasjonsutstyr på nettet, og at dette skulle gjøres på nyttårsaften for å få "Internett til å gå ned." Dette sto på 16-åringens hjemmeside.

Tenåringen fortalte i et intervju med Los Angeles Times at dette var oppblåste påstander på bakgrunn av det som sto på vedkommendes hjemmeside. Informasjonen på denne hjemmesiden var ikke reell, forklarte 16-åringen som forklarte det med at han bare skulle skryte overfor sine venner.

Uansett. FBI gjennomførte en razzia i 16-åringens bopel, og FBI tar personens skriverier på nettsiden alvorlig.

Ungdommer fra California, Michigan og Israel er i tillegg til 16-åringen mistenkt for å ha diskutert kyber-terrorisme og for å ha planlagt å infisere flere webservere med en kode som skulle få ungdommene til å kontrollere maskinene. På den måten skulle de lamme store deler av stamnettet.

Til toppen