BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hacker-legender vil hjelpe FBI

Cult of the Dead Cow er legender i hacker-undergrunnen, og står blant annet bak spionverktøyet Back Orifice. Nå skal de hjelpe FBI med å spionere på skurker istedet.

3. des. 2001 - 11:14

Hackerne i Cult of the Dead Cow er legendariske, blant annet fordi de står bak verktøy som Back Orifice. Back Orifice er et genialt fjernadministrasjonsverktøy, som tilfeldigvis kan benyttes til å ta full kontroll over andres datamaskin. Nå skal cDc tilby en helt ny og oppdatert versjon av programvaren til Federal Bureau of Investigation (FBI).

Ifølge en pressemelding fra gjengen, skal de redesigne BO slik at den ikke oppdages av nåværende signaturfiler i sikkerhetsteknologien, og denne nye BO-versjonen skal tilbys eksklusivt til FBI.


Pressemeldingen kommer bare dager etter at det ble avslørt at FBI sannsynligvis jobber med et annet spion-prosjekt, kalt Magic Lantern.
Les saken: FBI satser på gammel hacker-teknologi.

- Vi er ganske sikre på at FBIs forskningsavdeling er istand til å takle de utfordringene denne typen overvåking gir. Men vi er i en unik posisjon til å hjelpe dem med deres nye oppgaver, skriver cDc i pressemeldingen.

Men hva tror cDc hackerfellesskapet vil synes om gruppens ønske om å FBI-samarbeid?

- Hackerfellesskapets reaksjoner vil vel være "retarded" som vanlig, sier talsmann Oxblood Ruffin til digi.no.

Han vil ikke fortelle hva det tilsynelatende seriøse prosjektet skal hete, men avviser ikke at digis navneforslag "Federal Orifice" kan bli aktuelt.

Ifølge pressemeldingen skal verktøyet inneholde programvare for bildeanalyse, informasjonsinnsamling, tekstanalyse og logikk-/gramatikk-motorer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.