RESULTATERFINANS

Hacker vil skaffe 410 millioner kroner for å redde LetsBuyIt

Turbulensen rundt LetsBuyIt.com gir seg ikke. En hacker sier nå at han vil legge 50 millioner euro på bordet for å redde selskapet fra konkurs.

Ole-Andreas Krohn
25. jan. 2001 - 14:01

Ifølge den tyske utgaven av Wall Street Online er en kjent hacker på vei inn som redningsmann i det konkurstruede LetsBuyIt.com .

Kim Schmitz, som altså har vunnet tidligere berømmelse som hacker, skal nå være i ferd med å trekke et investeringsselskap inn på eiersiden i e-handelsselskapet. Han skal være villig til å legge hele 50 millioner euro på bordet for å trekke selskapet gjennom krisen.

LetsBuyIt.com har tidligere meldt at de har greid å skaffe garanti for fire millioner euro. Dette var nødvendig for å unngå stengte dører allerede i morgen. Neste likviditetsskvis er 14.mars, da selskapet må ha skaffet til veie 30 millioner euro.

Til Wall Street Journal Online sier Schmitz at pengene kommer fra investeringsselskapet Kimvestor AG i München. Investorene skal inneha syv styrelederverv i forskjellige teknologiselskaper. Målsettingen for selskapet skal være å oppnå en markedskapitalisering på én milliard euro innen fem år.

Det skal allerede i flere måneder ha vært kontakt mellom Schmitz og John Palmer i LetsBuyIt.com. Kontraktsforhandlingene er nå i gang og en avgjørelse vil, ifølge Schmitz, bli tatt i løpet av denne måneden.

Samtidig skal det være kommet frem at LetsBuyIt.com hadde en omsetning på 38,5 millioner euro i 2000. Nesten halvparten av omsetningen kom i fjerde kvartal. Underskuddet i fjerde kvartal alene skal ha endt på rundt 26 millioner euro.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.