Hackere angrep Labour

Tre ganger i forrige uke ble webstedet til partiet til Labour i Storbritannia angrepet av hackere.

Tre ganger i forrige uke ble webstedet til partiet til Labour i Storbritannia angrepet av hackere.

Under det første angrepet 7. desember gjorde inntrengeren flere endringer. Blant annet ble "The Labour Party Shop" endret til "The Labour Party Sex Shop", og linken sendte besøkende til et websted med pornografi. Unge Labour-velgere ble lovet gratis øl og narkotika. Ifølge Newsbytes var det britiske hackersamfunnet opptatt med en særegen form for julefeiring den kvelden.

Mandag var webstedet gjenopprettet, og det ble tatt ekstra sikkerhetstiltak for å beskyttet mot ytterligere inntrengere. Hackeren hadde vært i kontakt med avisa Guardian og advart om nye angrep.

Døgnet etter slo hackeren slo til igjen. Bildet av partisjef Tony Blair erstattet med et bilde av hans karikatur, tatt fra tv-serien "Spittin' Image". Overskriften på siden lød "Hacked Labour: Same Politicians, Same Lies". Informasjon om ledende medlemmer av partiet ble tillagt linker som sendte besøkende av gårde til Muppet Show, på Jim Hensons websted i USA.

Nyhetene om hackerangrepet gjorde Labours websted til et av Storbritannias mest besøkte. Torsdag kveld var det ikke lenger mulig å kontakte det, angivelig på grunn av enda et hackerangrep. Mandag morgen var stedet heller ikke tilgjengelig, men kom på lufta i løpet av ettermiddagen. Webstedene til Poptel som driver webstedets servere, og til On-line Publishing som vedlikeholder Labours websteder, var ennå ikke tilgjengelige på det tidspunktet.

Hackeren hevder å tilhøre en gruppering ved navn Digital Anarchists, som har varslet at den vil angripe flere politiske websteder, blant dem hjemmesidene til de to andre store britiske rikspartiene.

IT-ansvarlig Roger Half i Labour nektet å uttale seg om saken mandag ettermiddag. Andre talsmenn for Labour henviste til den offisielle pressetjenesten, der man ikke ville si noe utover at saken var anmeldt til politiet og at det drives aktiv etterforskning. Helpeselskapene On-line Publishing og Poptel sier de har sine uavhengige undersøkelser på gang.

Til toppen