SIKKERHET

Hackere stjal opplysninger om 1.000 nordkoreanske avhoppere

Hackere har stjålet personopplysninger om nærmere 1.000 nordkoreanere som har hoppet av til Sør-Korea, opplyser sørkoreanske myndigheter.

Opplysninger om navn, hjemmeadresser og fødselsdatoer til 997 nordkoreanske avhoppere som har slått seg ned i Sør-Korea skal ha blitt stjålet.
Opplysninger om navn, hjemmeadresser og fødselsdatoer til 997 nordkoreanske avhoppere som har slått seg ned i Sør-Korea skal ha blitt stjålet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
28. des. 2018 - 14:28

Ifølge det sørkoreanske departementet for gjenforeningssaker ble opplysninger om navn, hjemmeadresser og fødselsdatoer til 997 nordkoreanske avhoppere som har slått seg ned i Sør-Korea, stjålet da hackere brøt seg inn på en datamaskin som tilhører et senter som jobber med mennesker som har flyktet fra regimet i Nord-Korea.

Myndighetene har nå innledet etterforskning av saken, men vet foreløpig ikke hvem som står bak.

Datainnbruddet skal ha skjedd i november, men ble først kjent denne uken.

Om lag 30.000 nordkoreanere har flyktet til Sør-Korea siden midten av 1950-tallet. De fleste har flyktet via Kina.

Sør-Korea har de siste årene flere ganger anklaget Nord-Korea for dataangrep mot sørkoreanske bedrifter og regjeringens nettsider. Nord-Korea har på sin side kategorisk avvist alle anklager.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.