HACKING

Hackere tok kontroll over israelske TV-stasjoner

Hackere tok kontroll over to israelske TV-stasjoner tirsdag kveld.
Hackere tok kontroll over to israelske TV-stasjoner tirsdag kveld. Bilde: Reuters / NTB scanpix
NTB
30. nov. 2016 - 13:56

Jerusalem (NTB-AFP): Hackere greide tirsdag kveld å kuppe to israelske TV-stasjoner og sendte det som ble oppfattet som anti-israelsk propaganda.

Både Channel 2 og Channel 10 viste plutselig bilder av muslimske helligdommer, blant dem Haram al-Sharif i Jerusalem, akkompagnert av bønnerop og et budskap om at kratt- og skogbrannene som nylig herjet Israel, kan ha vært en straff fra Gud.

30 sekunder

Hackingen pågikk i rundt 30 sekunder og skjedde kvelden før den israelske nasjonalforsamlingen etter planen skal stemme over et forslag om å forby moskeer å benytte høyttalere når de kaller inn til morgen- og kveldsbønn.

Forslaget har vakt sterke reaksjoner, ikke minst blant Israels i underkant av 2 millioner muslimer, som utgjør nærmere 20 prosent av befolkningen.

Under Israels siste militæroffensiv mot Gazastripen sommeren 2014 lyktes hackere med å ta kontroll over det israelske forsvarets Twitter-konto.

To år tidligere slo en gruppe palestinske og saudiarabiske hackere til mot flere sentrale nettsteder i Israel, blant dem Tel Aviv-børsen og det israelske flyselskapet El Al. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.