SIKKERHET

Hackerne tok ned Vinmonopolet.no. I dag har de varslet et mye verre angrep

Polet krysser fingrene for at løsningene holder.

Køen til Vinmonopolet på Grünerløkka i Oslo strakk seg langt like før stengetid fredag ettermiddag. På samme måte som kapasiteten da var koronasprengt, ble infrastrukturen til vinmonopolet.no overbelastet av for mye trafikk som hopet seg opp. Et nytt angrep er varslet allerede til uka. Illustrasjonsfoto.
Køen til Vinmonopolet på Grünerløkka i Oslo strakk seg langt like før stengetid fredag ettermiddag. På samme måte som kapasiteten da var koronasprengt, ble infrastrukturen til vinmonopolet.no overbelastet av for mye trafikk som hopet seg opp. Et nytt angrep er varslet allerede til uka. Illustrasjonsfoto. Håkon Mosvold Larsen
16. des. 2020 - 05:00

Flere målrettede angrep har den siste tiden satt Vinmonopolets nettsider ut av spill. Torsdag i forrige uke toppet det seg, og nettsidene var nede i over fem timer. Et enda større angrep er varslet onsdag, forteller leder for IT-arkitektur, teknologi og utvikling, Jorulf Beitland, i det statlige eide alkoholutsalget, til digi.no.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.