KARRIERE

Halve Mozilla-styret har trukket seg

Protestene øker mot Brendan Eich.

Det er langt fra bare glede i Mozilla over utnevnelsen av ny toppsjef, Brendan Eich. Eich er oppfinneren av JavaScript og tidligere teknologidirektør i Mozilla.
Det er langt fra bare glede i Mozilla over utnevnelsen av ny toppsjef, Brendan Eich. Eich er oppfinneren av JavaScript og tidligere teknologidirektør i Mozilla. Bilde: Paul Chinn/San Francisco Chronicle/Corbis/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mars 2014 - 12:13

Mozillas utnevnelse av Brendan Eich som ny administrerende direktør for stiftelsen, fortsetter å møte motstand. Tidligere har både eksterne webutviklere og flere Mozilla-ansatte protestert mot utnevnelsen. Begrunnelsen har vært bidrag Eich har gitt til en kampanje som kjemper mot kjønnsnøytrale ekteskap i California.

Fredag i forrige uke ble det kjent at tre av de seks medlemmene i Mozillas styre har trukket seg på grunn av utnevnelsen. Dette skriver Digits-tjenesten til Wall Street Journal.

De tre medlemmene er Gary Kovacs, John Lilly og Ellen Siminoff. Kovacs og Lilly har begge tidligere vært administrerende direktør i Mozilla. De gjenværende styremedlemmene er styreleder og medgründer av Mozilla, Mitchell Baker, LinkedIn-medgründer Reid Hoffman og Spiegel Online-sjef Katharina Borchert.

Det er tilsynelatende ikke Eich' motstand mot homofilt ekteskap som er den primære årsaken til at de tidligere styremedlemmene ikke har ønsket ham som administrerende direktør. Ifølge Wall Street Journal skal de tre ha ønsket å ansette en toppsjef med ekstern bakgrunn og erfaring fra mobilindustrien. Bakgrunnen skal ha vært ønsket om mer utbredelse av Firefox OS og et behov for et supplement til kunnskapene til Eich og Baker. Mozilla har så langt ikke hatt noen større suksess med selskapets mobile produkter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.