Halvledertall understreker veksten i Asia

Ferske tall beviser nå at IT-markedet løfter seg, men veksten skjer i Asia.

Ferske tall beviser nå at IT-markedet løfter seg, men veksten skjer i Asia.

Foreningen for den internasjonale halvlederbransjen, Semiconductor Industry Association (SIA), har offentliggjort tall som utfyller meldingen fra forrige uke om den globale omsetningen i oktober. Framgangen fra september var 6,8 prosent, fra oktober 2002 hele 23,3 prosent. Akselerasjonen i oktober har økt årsveksten til 16,4 prosent. SIA regner med at tosifret vekst vil holde seg i 2004 og 2005.

    Les også:

Dette er tallene for september og oktober:

Et oppsiktsvekkende trekk ved utviklingen fra september til oktober, er at Europa noterer seg for den største veksten, med 9,2 prosent.

Dette er tallene for veksten fra oktober i fjor til oktober i år:

Utviklingen fra oktober i fjor til oktober i år stadfester hvordan Asia/Stillehavet – ikke medregnet Japan – ikke bare er et større halvledermarked enn Nord-Amerika, Sør-Amerika og Europa til sammen, men at økningen der er vesentlig høyere enn i de andre markedene. Selv om Europa øker dobbelt så raskt som Amerika, bidrar også de til å trekke gjennomsnittet ned.

I sine kommentarer til utviklingen, understreker SIA betydningen av PC-markedet: Minnebrikker økte med 8,0 prosent fra september til oktober, mikroprosessorer med 6,6 prosent. Men vekststjernen er mobiltelefoni: Flashminne økte med 12,7 prosent, digitale signalprosessorer med 9,3 prosent.

Til toppen