Halvparten bruker gammel Windows

Windows 95 og 98 fungerer greit nok, synes åpenbart veldig mange av verdens PC-brukere.

Windows 95 og 98 fungerer greit nok, synes åpenbart veldig mange av verdens PC-brukere.

I går offentliggjorde Microsoft at selskapet har solgt mer enn 210 millioner Windows XP-lisenser siden lanseringe i 2001. I tillegg kommer alle større bedrifter som har volumlisenser til sine PCer.

Dette er høye tall når man tar med at det ble solgt 153 millioner PCer i verden i fjor. (IDC-tall)

Men Microsoft står likevel ovenfor et signifikant problem. For selskapet forteller at deres tall viser at halvparten av verdens PCer styres av Windows 95, 98 eller det lite brukte Windows Me. Dette fortalte Microsoft corporat vice president Tom Button i går, skriver Cnet.

Dette understreker utfordringene Microsoft har med å oppretteholde veksten selskapet har hatt. Trolig er det en blanding av både pris, for svak maskinvare og arbeidet med å oppgradere som bremser mange brukere. Å skulle oppgradere til Windows XP betyr for mange kjøp av ny maskin, ikke bare kjøp av en XP-lisens.

Men at så mange bruker gamle operativsystemer illusterer også en bredere utfordring for resten av IT-bransjen. De gamle Windows-brukerne har svakere sikkerhet enn mer oppgraderte maskiner og bidrar trolig til spredningen av både virus, ormer og mye annet.

I et forsøk på å få alle Windows 9x-brukerne til å bytte, planlegger Microsoft en massiv markedsføringskampanje til høsten når Service Pack 2 for Windows XP er klar.

Til toppen