– Han er umoden

Wall Street er ikke imponert over Facebook-sjefen.

Mark Zuckerberg ble knipset av Reuters denne uken, på vei fra hotellet sitt i New York til investorpresentasjoner. Merk at han ikke er iført Wall Streets obligatoriske uniform: blådressen. Istedet er han iført en hettegenser. Det har fått noen investorer til å reagere.
Mark Zuckerberg ble knipset av Reuters denne uken, på vei fra hotellet sitt i New York til investorpresentasjoner. Merk at han ikke er iført Wall Streets obligatoriske uniform: blådressen. Istedet er han iført en hettegenser. Det har fått noen investorer til å reagere. (Bilde: Eduardo Munoz/Reuters/NTB SCANPIX)

Wall Street er ikke imponert over Facebook-sjefen.

Facebooks toppledelse, anført av gründer og toppsjef Mark Zuckerberg, reiser i disse dager på presentasjonsturne rundt om kring i USA i forbindelse med børsnoteringen av selskapet. Når Facebook neste uke blir børsnotert blir det den største noteringen av et internettselskap noen sinne.

Selskapet søker en svært høy prising av aksjene, og man skulle tro at ledelsen nærmest bad på sine knær om at investorene åpner lommeboka for å tegne seg.

Men Mark Zuckerberg er viden kjent for å ha et avslappet forhold til møter. Ifølge Bloomberg News har han tidligere møtt en viktig investor, Sequoia Capital, iført pysjamas. Og det på et møte hvor han kom alt for sent.

Nå er det hettegenseren som Zuckerberg sverger til som får en del Wall Street investorer til å se rødt.

– Han viser faktisk investorer at han ikke bryr seg så mye. At han kommer til å være seg selv. Jeg synes det er et tegn på umodenhet, sier analytiker Michael Pachter i Wedbush Securities til Bloomberg News.

– Jeg mener han burde vise investorene respekten dem fortjener, fordi han ber om pengene deres, fortsetter Patcher.

Han mener Zuckerberg er godt skikket til å drive virksomheten Facebook, men er ikke like overbevist om den unge gründerens evner til å håndtere med-aksjonærer.

Men spørsmålet er hvor mye han trenger å forholde seg til de som velger å kjøpe aksjer. Han har nemlig sikret kapitalstrukturen slik at han har full kontroll på alle vesentlige avgjørelser, selv om han ikke eier majoriteten av aksjene.

Interessen for Facebook som investeringsobjekt er imidlertid meget stor, og bortsett fra Zukerbergs avslappede klesstil klager investorene mest over at de får for liten tid med ledelsen. Det betyr egentlig bare en ting: Det er svært mange som er interessert å skaffe seg en bit av selskapet når de entrer børsen på Wall Street.

    Les også:

Til toppen