BEDRIFTSTEKNOLOGI

Han får ansvaret for informasjonssikkerheten

Ny sjef i NorSiS.

Oberstløytnant Roger Johnsen blir ny direktør for NorSiS.
Oberstløytnant Roger Johnsen blir ny direktør for NorSiS. Bilde: Per Ervland
14. nov. 2014 - 08:38

Norsk senter for informasjonssikring har skaffet seg en erfaren mann som ny leder.

Roger Johnsen fra Lillehammer er den nye administrerende direktøren, og han starter i stillingen fra 1. januar 2015.

NorSiS har som kjent ansvaret for bevisstgjøring om trusler og svakheter som kan ramme samfunnet, opplysning om konkrete tiltak som skal verne samfunnet fra trusler som går på informasjonssikkerhet, og målet er at denne sikkerheten skal være en naturlig del av hverdagen.

Den nye sjefen, Roger Johnsen, kommer fra stillingen som seksjonssjef fra Forsvarets operative hovedkvarter. Han har de siste 15 årene jobbet med nettopp informasjonssikkerhet og kyberoperasjoner. Han har jobbet med utvikling av Forsvarets kapasitet for kyberforsvar og siden 2009 har han blant annet jobbet med å utdanne spesialister innen drift av militære IKT-systemer og datanettverksoperasjoner. Johnsen har også tjenestegjort i Afghanistan, og de siste årene har han altså jobbet på Forsvarets operative hovedkvarter.

– Jeg og alle som kjenner NorSIS er veldig imponert over hva NorSIS har oppnådd. Jeg går til denne jobben med kjempe motivasjon og med en god porsjon ydmykhet, skriver Johnsen i pressemeldingen.

digi.no har intervjuet Roger Johnsen tidligere, blant annet da vi besøkte Cyberforsvaret og Forsvarets ingeniørhøgskoleJørstadmoen militærleir.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.