Hanoa blir trippelsjef

Mamut-sjefen får travle dager, med nok en sjefsstilling.

Mamut-sjefen får travle dager, med nok en sjefsstilling.

  • digi

Mamut-sjefen Eilert Hanoa har enda flere jern i ilden enn vanlig om dagen. Fra før av leder han sitt eget selskap Mamut, og er leder av Business Software Alliance, som skal sørge for at bedrifter betaler for programvaren de bruker.

Nå er han også valgt til styreleder for IKT-Norge. Samme dag som denne nyheten kom, la Mamut frem kvartalsresultat og meldte at de skal inn i to nye markeder. Det kan også nevnes at Hanoa og Mamut er involvert i forsvaret av Microsoft i antitrustsaken selskapet har gående med EU-kommisjonen.

Det blir neppe mange sekstimers arbeidsdager fremover, innrømmer Hanoa, som fra før av har et rykte på seg for å være arbeidsnarkoman.

- Ja, det stemmer vel, i den positive betydningen, sier Hanoa.

Så veldig mye tøffere tror han ikke det blir fremover. Han var allerede visestyreformann i IKT-Norge, og endringen blir ikke så stor. Dessuten er det mange andre som er med og drar lasset, sier han.

- IKT-Norge har et meget sterkt sekretariat og vi har mange ledere i Mamaut som har erfaring med lanseringer i andre land. Så det er ikke noen stor endring av min arbeidsbyrde, selv om mye kommer samtidig, sier han.

Mamut skal lansere sine produkter i Danmark og Irland i år. CRM-delen av forretningsapplikasjonene regnes ofte for å være relativt enkel å overføre til andre land, men ERP krever ofte mer tilpassing?

- Det krever en god del mer, men de største endringene er på årsavslutningsbiten, og det ligger ikke i et standard regnskapsprogram. Det er egne leverandører som lager de programmene i alle markeder. Det er det daglig operasjonelle som må endres, og det er ikke en så stor jobb.

Hanoa tar over for EDB-sjefen Endre Rangnes som styreleder i IKT-Norge. Rangnes har sittet i fire år.

Generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge er godt fornøyd med sitt nye styre.

- Det er svært viktig at vi har backing og oppslutning fra bransjens tungvektere. Like gledelig er det at vi har fått et godt sammensatt styre som består av både de store og ledende selskapene og mindre IT selskaper som har et SMB-fokus. Sier han i en pressemelding.

Styret består nå foruten Hanoa av Grethe Viksaas fra Basefarm AS, Frode Haugli fra Hewlett-Packard AS, Øystein Moan fra Visma ASA, Irene Anita Wara fra Component Software AS, Bernt Gausen fra DataPower Norge AS, Nils Øveraas fra Accenture ANS, og Anders Hauglie-Hanssen fra Telenor Norge AS.

Varamedlemmene er Geir Olav Nistad fra ErgoGroup AS, Jan Einar Brigedal fra FIRM AS, Even Fossen fra Making Waves AS, Hege Skryseth fra Geodata AS, Ole Morten Settevik fra Ementor Norge AS, Sissel Henriette Larsen fra Beep Science AS, Ann-Cathrin Nyberg fra Xientia AS og Shahzad Rana fra Sharepoint AS.

IKT-Norges Valgkomitè består nå av Endre Rangnes fra EDB Business Partner ASA, Barbara Thoralfsson fra Netom AS, Per Kveim fra Software Innovation ASA og Hilde Widerøe Wibe fra Telenor ASA.

Til toppen