JUSS OG SAMFUNN

Hans Hjellemo blir redaktør i Kampanje

Hans Hjellemo (42) vender tilbake til mediejournalistikken. Den tidligere "Etter Børs"-dødaren har i fire år jobbet i NRK, nå blir han redaktør i Kampanje under Lasse Gimnes.

8. jan. 2001 - 13:25

Mediebladet Kampanje har utvidet voldsomt den siste tiden, inkludert både nyansettelser, mens også mange utskiftninger i den redaksjonelle staben. I kjølvannet av gode økonomiske resultater for magasinet, som både har en webutgave og en papirutgave, har ansvarlig redaktør Lasse Gimnes sett muligheten for utvidelser.

Hans Hjellemo, redaktør i Kampanje.
Hans Hjellemo.

Nå er det blitt ni redaksjonelle medarbeidere i bladet, inkludert den nytilsatte redaktøren Hans Hjellemo og ansvarlig redaktør Lasse Gimnes. I tillegg er det to på desken.

Inntil i fjor - år 2000 - var den redaksjonelle staben halvparten så stor.

Men til tross for de ekspansive taktene, var det var ikke bare enkelt for Gimnes å overtale Hjellemo. Første gang sa sørtrønderen nei til nordtrønderens tilbud (Hjellemo er fra Trondheim - Gimnes fra Stjørdal), men etter en del betenkningstid var det likevel ja i hans munn.

- Det er en alvorlig sak å skifte jobb, sier Hjellemo til digitoday.no.

Han jobbet fire år i NRK som informasjonssjef for NRK Fjernsynet der han kanskje ikke var blant de mest synlige. Men det var som mediespesialist i Dagens Næringsliv og "Etter Børs"-seksjonen at Hjellemo først skaffet seg et navn. Sammen med hans fremtidige sjef Lasse Gimnes (VG) og nåværende TV-kjendis Claus Wiese (Dagbladet) utkjempet de en durabelig medieduell på begynnelsen av 90-tallet i det kommersielle fjernsynets spede barndom.

Nå skal to av de tidligere konkurrentene jobbe sammen.

Og hvordan kommer det til å gå, Hjellemo?

- Hvis jeg hadde tvilt på det, hadde jeg kanskje betenkt meg i forhold til jobben jeg skal begynne i. Det ligger an til en del sterke diskusjoner, men så lenge personkjemien og respekten er til stede i fullt monn, tror jeg det vil bli et spennende samarbeid, sier Hjellemo som hevder at de allerede har diskutert at det kommer til å være to sterke personer i toppen av redaksjonsledelsen.

- Jeg kan være sta, innrømmer Hjellemo.

- Ikke i forhold til det å ha rett og skulle ha min meninger for enhver pris, men i det å oppnå resultater og sette mitt fotavtrykk der jeg er - uansett jobb.

- Jeg tror ikke på redaktører som kun driver med administrasjon, jeg håper etter hvert å få vist mine skriveferdigheter, sier han, men ser for seg en liberorolle fra starten, i området mellom nett og magasin.

- Lasse og jeg har ikke drøftet dette inngående, og jeg vil heller ikke komme med noen programerklæring her og nå, men jeg håper å kunne bidra med kunnskap og innsikt som hjelp til de yngre journalistene. Mange journalister har veldig dårlig hukommelse, og det er viktig å kunne dra noen linjer bakover i tiden, sier Hjellemo som påberoper seg selv en god hukommelse.

- Jeg tror det er et marked for å utvikle analytisk mediejournalistikk, særlig i en industri der all ting skjer så fort. Jeg er på en måte en gammel sirkushest som vender tilbake, sier han og mener det blir spennende å jobbe med den kjappe hendelsesjournalistikken på nett kombinert med mer dyptpløyende journalistikk som det månedelige magasinet legger opp til.

Hjellemo mener det var naturlig for ham å slutte i NRK etter fire år i en statskanal han skryter mye av, ikke minst kompetansemessig.

- Jeg har veldig gode erfaringer med statskanalen, Jeg har vært privilegert fordi jeg har jobbet med uhyre kunnskapsrike folk. Jeg har lært mye om den kompliserte TV-industrien fra innsiden, sier han og fortsetter:

- Jeg fant det naturlig å vurdere et skifte nå, fordi jeg har fullført et prosjekt som jeg lenge har ønsket å få til: omorganisert promo- og markedsvirksomhet inn i informasjonsavdelingen, sier han. Og virker fullstendig uanfektet i forhold til stormen som nå konstant uler gjennom de hvite NRK-lokalene på Marienlyst.

Ifølge Kampanjes egen webutgave starter Hjellemo senest 1. mai.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.