RESULTATERFINANS

Håper å unngå konkurs

- Regner med løsning til uken, sier Amentio Datakjeden.

8. apr. 2011 - 14:00

I dag ble det kjent at Amentio Datakjeden igjen er konkursbegjært av skattemyndighetene, under en måned etter at de unngikk konkurs i tolvte time. Den nye saken er berammet for Sør-Trøndelag tingrett den 26. april.

    Les også:

De siste månedene har butikkjeden, en av landets større forhandlere av datautstyr, slitt med store problemer. Leverandørene har holdt igjen varer i påvente av betaling, og et stort antall kunder har ikke fått bestillingene sine.

Tar ikke telefonen

Nettbutikkene Amentio og Datakjeden nekter nå å ta imot kundehenvendelser på telefon, noe de oppgir skyldes stor pågang fra kundene, som oppfordres til heller å sende en e-post eller fylle ut et skjema.

Daglig leder Finn Rønning har også vært lite snakkevillig overfor pressen, men ringer digi.no fredag ettermiddag og lar seg intervjue.

- Hvor mye penger skylder dere?

- Jeg vil ikke ut med det konkrete beløpet, men jeg kan si at bakgrunnen er at vi har likviditetsutfordringer. Økonomien er anstrengt.

Rønning sier også at han ikke har oversikt over hvor mange kunder som ikke har fått varene til rett tid.

- Vi klarer ikke skaffe varene fort nok. I de tilfellene går vi aktivt inn og hjelper kundene med å avbryte ordrene, hevder han.

- Løsning neste uke

Rønning sier at de jobber med å få på plass en robust finansiell løsning som kan bringe Amentio Datakjeden over i en «stabil situasjon».

- Det vi jobber med er en veldig konkret dialog om en løsning. Jeg kan ikke si hvem vi er i dialog med. Men vi regner med å ha en løsning på plass i neste uke.

Stengte butikker

Flere av kjedens butikklokaler har den siste tiden blitt stengt. Blant annet lukket avdelingen deres i Tønsberg denne uken helt uten forvarsel. Også avdelingen på Stovner Senter i Oslo er nå stengt etter det digi.no får oppgitt.

I tillegg melder flere kunder om andre utsalg som fremdeles holder åpent nå nærmest er tomme for varer.

Rønning nekter for at stengte butikker skyldes den anstrengte økonomien i selskapet.

- Butikken i Tønsberg er midlertidig stengt grunnet utfordringer med bemanningen, hevder han.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Videre påstår Rønning at de holder telefonlinjene sine til kundene åpne, men det stemmer ikke. Når digi.no forsøker numrene som er oppgitt på nettbutikkene deres kommer vi til en svarer.

Skadet omdømme

Den en gang populære butikkjedens omdømme har fått en alvorlig knekk. Hvordan skal selskapet løse denne floken?

- Nåværende situasjon skaper utfordringer for omdømmet. Basisen er å ordne opp i økonomien og skape det vi kaller en god vareflyt. Det er en forutsetning at kundene får varene de har bestilt i rett tid, sier Rønning.

- Er det flere krav mot selskapet som kan dukke opp nå?

- Det kan komme saker i nåværende situasjon, men jeg kjenner ikke til noe konkret.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.