BEDRIFTSTEKNOLOGI

Håper norske miljøer griper Microsofts åpning

Norgessjef Birger Steen håper norske miljøer griper den utvidede tilgangen til Microsofts hemmeligheter.

4. des. 2003 - 09:29

Microsoft har kunngjort utvidet tilgang til selskapets patenterte teknologi og opphavsrettsvernet åndsverk.

    Les også:

Administrerende direktør Birger Steen i Microsoft Norge peker på at utvidelsen gir store muligheter til norske miljøer.

– En rekke innovasjonsmiljøer i Norge har hatt stor nytte av tilgang til Microsoft-teknologi og -kildekode, sier Steen i en pressemelding.

Steen håper at en rekke nye innovasjons- og industrimiljøer i Norge vil benytte seg av den utvidede tilgangen som Microsofts oppdaterte rettighetspolitikk innebærer.

Hittil har blant annet Mamut, Det Norske Veritas og Forsvaret hatt adgang til deler av Microsofts patenterte og ikke-patenterte teknologi, og Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø har hatt gratis tilgang til kildekode.

Microsoft har 4000 patenter. Årets budsjett innen forskning og utvikling er 7 milliarder dollar. Det er en dobling i forhold til 2000, og avspeiler at selskapet bruker stadig større ressurser på forskning og utvikling. En uavhengig undersøkelse om Microsofts FoU-innsats, Evidence Regarding Microsoft and Innovation, viser at Microsofts FoU-investeringer vokste med 31 prosent årlig i perioden 1996–2001, mot gjennomsnittlig 18 prosent for Sun, Oracle, Intel, AOL, Dell, Compaq, TI, eBay, BEA Systems, Infosys, og SAP.

Det understrekes at for akademiske institusjoner, er tilgangen til Microsofts rettighetsprogram gratis. Nærmere detaljer er gitt på Microsofts nettsider for universiteter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.