Har blåst 165 millioner på ubrukt 3G-lisens

3G-utbygger har ikke startet ennå, men kan fortsatt rekke det før fristen går ut neste år.

Har blåst 165 millioner på ubrukt 3G-lisens

3G-utbygger har ikke startet ennå, men kan fortsatt rekke det før fristen går ut neste år.

3G-lisenser skulle løfte frem teleselskapene, men selv om mobilt bredbånd nå har tatt av, så har flere aktører gått på en smell etter at lisensene ble utlyst rundt om i verden.

Selskapet Tre fikk tilslaget på en norsk lisens tilbake i i 2003, etter å ha betalt litt over 60 millioner kroner. Deretter har de betalt en årlig avgift for å beholde den. 3G-satsingen har hittil kostet 190 millioner svenske kroner, noe som tilsvarer cirka 165,7 millioner norske med dagens kronekurs.

På tross av millioninvesteringen står selskapet fortsatt på bar bakke i Norge. Svenske IDG.se skriver at det kan resultere i at Tre mister lisensen, fordi fristen for å bygge ut snart utgår.

Dersom nettet ikke er ferdig innen september 2009, så har Tree brutt lisensvillkårene. Det kan bli vanskelig med tanke på at selskapet ikke har begynt ennå.

- Hensikten er selvsat å utnytte lisensen. Det er det eneste vi kan si, sier Erik Hörnfeldt, informasjonssjef i Tree til IDG.se.

Post- og teletilsynet forteller at Tree har bedt om en samtale, men de har ingen formening om hva som vil skje i tiden fremover.

- De har bedt oss om et møte. Vi vet ikke hva de vil si, men vi regner med at det er en av tre ting. Enten vil de fortelle at de er i full gang, at de ikke har råd og kaster kortene, eller at de ber om utsettelse, sier Willy Jensen, direktør i Post- og Teletilsynet (PT) til DagensIT.no.

Selv om de ikke har staret utbyggingen, er det fortsatt mulig for Tre å komme i mål innen tidsfristen. De har forpliktet seg til å bygge et nett som dekker minst 30 prosent av befolkningen.

- Det dekker du relativt lett ved å bygge ut i Oslo og indre Oslofjord, sier Jensen til DagensIT.no.

Han og resten av Teletilsynet har ikke begynt å tenke på hvordan de vil reagere hvis Tree ikke gjennomfører sin planlagte utbygging.

    Les også:

Til toppen