Har knust konkurrent på epost-lagring

Både kundene og Gartner har kåret en soleklar vinner i du markedet for epost-arkivsystemer.

Har knust konkurrent på epost-lagring

Systemer for epost-arkivering er et hett marked - av mange årsaker. Den ene er selvfølgelig at nå går nesten all skriftelig kommunikasjon i mange bedrifter med epost, men volumene gjør at man ikke kan ta på all epost. Den andre er strengere lovverk som påkrever lagring.

Markedet for slike løsninger er i rask utvikling og fordi det er umodent, er det veldig mange aktører. Men det har skilt seg ut en klar vinner, viser nye tall fra Gartner.

For i konkurranse med HP, IBM og en lang rekke spesialiserte aktører, har Symantec med oppkjøpet av Veritas knust konkurrentene. Symantec Enterprise Vault har kapret en tredjedel av det fragmenterte markedet og neste aktør på listen, EMC, ligger langt bak med 13-17 prosent, avhengig om du teller antall kunder eller omsetning.

Enterprise Vault lagrer ikke bare epost, men også filer, lynmeldinger, Sharepoint-innhold og har ferdig broer til en rekke systemer, blant annaet SAP og Blackberry.

Symantec investerer tungt i utviklingen av pakken, skriver Gartner og analyseselskapet såkalte magic quadrat-analyse kårer Symantec til en soleklar vinner. Gartners Magic Quadrat scorer selskaper eller både kompletthet og evne til gjennomføring. Kåringene brukes av mange store kunder som prekvalifisering når de skal kjøpe løsninger.

Det eneste Gartner påpeker om Symantecs løsning er mangel på støtte for Lotus Notes.

Les mer om: