SIKKERHET

Har oppdaget datainnbrudd hos universitet: – Svært alvorlig

Universitetet i Tromsø ligger til høyre i bildet. Ilustrasjonsfoto.
Universitetet i Tromsø ligger til høyre i bildet. Ilustrasjonsfoto.
16. des. 2020 - 11:18

Universitetet i Tromsø har vært utsatt for et datainnbrudd. Nå jobbes det med å undersøke og analysere teknisk informasjon fra IT-systemene. UiT vil ikke gå inn på hva slags omfang innbruddet har eller om data er på avveie. 

– Dette er opplysninger vi ikke kan kommentere. Men dette er alvorlig og har høy prioritet hos oss. Vi setter i verk en rekke tiltak. Blant anna har vi bedt alle ansatte om å skifte passord, sier universitetsdirektør Jørgen Fossland til NRK.

Hackerangrepet er meldt til politiet og kunnskapsdepartementet. Universitetsdirektøren ønsker ikke å si når innbruddet ble oppdaget. 

Nå jobbes det tett med Uninett og NSM for å få en oversikt over hendelsesforløp og skadeomfang. 

– Trusselbildet er krevende, og i likhet med alle innenfor privat og offentlig sektor, gjennomfører vi løpende risikovurderinger og iverksetter nødvendige tiltak for å styrke IT-sikkerheten. Vi ser svært alvorlig på dette, sier Fossland til NRK.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.