Har skapt Norges tyngste IT-messe

De store datamessene er borte. Nå står ERP-analytiker Bo Hjort-Christensen og Siviløkonomforeningen bak en av de viktigste møteplassene.

De store datamessene er borte. Nå står ERP-analytiker Bo Hjort-Christensen og Siviløkonomforeningen bak en av de viktigste møteplassene.

Norbit, Software og de andre store IT-messen forsvant i dotcom-dragsuget, men enkelte har klart å bygge seg opp i motvind. Bo Hjort Christensen, ERP-analytiker og studierektor på BI, har sammen med Siviløkonomforeningen skapt et svært viktig seminar for IT-bransjen og de store kundene.

For på seminaret "Moderne Økonomisystemer" samles kundene og leverandørene for å diskutere kjøpene av de aller dyreste og mest komplekse løsningene - økonomisystemer med tilleggene programvare og løsninger.

Seminar går av stabelen på SAS-hotellet hvert år i juni. Samtidig med arrangementet er lanseringen av Hjort-Christensens årlige oppdatering av rapporten med samme navn. Deltakere anbefales nesten å ta med sekk - rapporten er nå over 600 sider tykk.

- Vi har etter hvert skapte et ganske tungt seminar, for vi samler jo alle leverandørene og ledelsen hos kundene, sier Gry Rognes, leder av NSF-kan, seminar-virksomheten i Siviløkonomforeningen til digi.no.

På årets seminar kom det nesten 150 deltakere ledere, økonomisjefer og andre fra kundesiden.

- Disse kundene gjør at veldig mange leverandører har lyst til å delta, men vi er selektive og forlanger at man skal selge et produkt i ERP-markedet, sier Rognes.

Hun mener dette er nøkkelen til sukessen ved seminarer for tiden.

- Listen over utstiller er bare på 26 leverandører. Slike streng kriterier er nettopp det som skaper et fokusert seminar hvor kundene faktisk kan samle nyttig kunnskap.

Dette setter kanskje fingeren på hvorfor de generelle datamessene feilet - alle som villle være utstillerne fikk være med og utbytte de besøkende fikk ble derfor svært varierende.

Siviløkonomforeningen selger Hjort-Christensens 600-siders rapport for 3500 kroner. Du finner den på seminarets hjemmesider.

Til toppen