Har solgt harddisker med trojaner i Norge

Asus har levert virusbefengte harddisker som tilbehør til selskapets Eee-maskiner.

Har solgt harddisker med trojaner i Norge

Asus har levert virusbefengte harddisker som tilbehør til selskapets Eee-maskiner.

Asus har av ukjente årsaker levert både Eee-PC-er og eksterne harddisker som har vært infisert med ondsinnet programvare. Det oppgir selskapet i en pressemelding.

Asus skriver at omtrent 3900 eksterne USB-harddisker som har blitt levert sammen med utvalgte Eee PC-modeller kan ha vært infisert med en trojaner. Det dreier seg om harddisker med 30 gigabytes lagringskapasitet, med et utseende tilsvarende den på bildet nedenfor.

Ifølge Asus skal et stort flertall av disse harddiskene ha blitt levert til Japan, men 50 av harddiskene skal være levert til Norge.

De øvrige harddiskene er levert til Nedenland (360), Danmark (210), Korea (160) og Sverige (120).

Asus har i tillegg levert omtrent 300 infiserte PC-er av typen Eee Box. Men samtlige av disse er solgt i Japan. Dette skal ha blitt oppdaget samme dag som PC-ene kom i salg, og samtlige skal aktivt ha blitt tilbakekalt og erstattet.

Den berørte harddisken
Den berørte harddisken

Trojaneren påvirker etter alt å dømme bare dem som benytter Windows på PC-en, men også kunder som har Linux-basert Eee PC og den aktuelle harddisken anbefales å skanne harddisken med at antivirusverktøy for å få slettet trojaneren.

Mer informasjon om dette finnes på denne siden.

Asus at årsaken til disse hendelsene er blitt fjernet.

Til toppen