Har startet salget av ADSL-TV i det stille

I det stille har Nextgentel startet salget av ADSL-TV. Selskapet sikter mot Telenor og UPCs gamle kunder.

I det stille har Nextgentel startet salget av ADSL-TV. Selskapet sikter mot Telenor og UPCs gamle kunder.

Krigen om TV-kundene trappes nå opp etterhvert som bredbånd blir en ny konkurrent til kabel og satellitt. En rekke lokale aktører som Lyse Tele har solgt TV-kanalpakker over fiberlinjer en stund, men nå kommer TV over telelinjene.

Nextgentel er først ute og lanserte sitt tilbud før jul. Salget skulle starte etter jul og den fristen har Nextgentel klart.

- De første kundene er opp og går. Vi er veldig fornøyd med kvaliteten og mener den er like god som signalet du får over et digitalt kabelnett eller satellitt, forteller Morten Brusletto i Nextgentel til digi.no.

Kundene kan velge mellom to pakker med varierende internett-linjefart. Den billigste koster 698 kroner i måneden og da følger det med IP-telefoni og en grunnpakke på 13 TV-kanaler. Kundene kan så kjøpe flere TV-kanaler fra Canal Digitals utvalg.

Tilbudet er ikke så lett å finne, det står ikke noe om trippel-play eller TV i menyene til Nextgentel. Tilbudet markedsføres med en enkel tekstlenke på en underside på Nextgentels hjemmeside. Merkevaren Nexthome er tradisjonelle samletilbud fra selskapet, men midt på siden står det en enkel tekstlenke med "Nyhet: NextHome Trippel - nå også med NextTV".

Brusletto medgir at Nextgentel enda ikke har markedsført tilbudet i større skala. Årsaken er at ikke alle kunder kan få - sentralen der kunden som vil ha bor må først være utbygget til ADSL2+. Bare denne standarden gir nok båndbredde til å transportere to TV-kanaler. (Kundene skal kunne ha to TVer i huset).

Likevel melder Brusletto at interessen fra kundene er "forholdsvis stor" uten at han vil kvantifisere dette. Men de kundene som nå er oppe og går har selv henvendt seg til selskapet.

- Vi er ikke ferdig med å bygge ut alle sentralene til ADSL2+, men kunder kan lese om tilbudet på våre nettsider og kan sjekke om deres sentral er oppgradert, påpeker Brusletto.

Men Nextgentel ser forskjellige muligheter i markedet og tror ikke det blir like lett å konkurrere over alt. For der det kabelnettene er oppgradert til digitale tjenester får Nextgentel ikke noe klart forsprang.

- Vi skal fokusere vår markedsinnsats i første runde mot områder som for eksempel ikke har kabelnett eller fremdeles har analoge kabelnett.

Kanskje kan Nextgentel vinne på å ha et bredere TV-kanalutvalg. For mange av dagens satellitt og kabelselskap servere ikke alle kanaler - de har hver sin kanalpakke. Foreløpig har Nextgentel Canal Digitals pakken, men selskaper forhandler også med Viasat, noe som vil gi blant annet TV3.

digi.no hører gjerne fra kunder av Nextgentels TV-tjeneste om erfaringer med teknologien og stabilitetet på tjenesten.

Til toppen