HD DVD-film og -spillere til Europa før jul

Toshiba har bekreftet at selskapet vil lansere HD DVD-spillere i Europa før jul. Film kommer også.

Innhold og avspillingsutstyr med støtte for høyoppløst video (HD), kommer denne høsten til Europa. Sony Pictures Home Entertainment annonserte i forrige uke at selskapet vil slippe Blu-ray Disc-basert film på det europeiske markedet i oktober. Nå sier Toshiba at selskapet vil lansere HD DVD-spilleren HD-E1 i Europa den 15. november - to dager før Playstation 3 kommer. En mer avansert modell, med støtte for 1080p, vil komme på markedet i løpet av desember.

Ifølge BBC News vil Toshibas HD-E1 koste 599 euro i Europa, omtrent 4150 kroner. I USA selges lignende maskiner nå for 499 dollar, 3230 kroner, men dette er trolig fortsatt snakk om første generasjons spillere. HD-E1 er fra Toshibas andre generasjon med spillere. Den dyrere HD DVD-modellen fra Tosbiba vil koste 899 euro, omtrent 7470 kroner.

Både HD DVD og Blu-ray Disc-spillere og innhold har for lengst kommet på markedet i USA og Japan. Ifølge Reuters skal Toshiba ha solgt 50.000 HD DVD-spillere på disse markedene til nå, og sikter mot å selge totalt 200.000 spillere i år. 10.000 spillere skal være klare for salg i Europa ved lanseringen i november.

    Les også:

Mange analytikere mener det er filmtilbudet som vil avgjøre hvilket av de to konkurrerende HD-formatene som vil gå av med den eventuelle seieren. De store, amerikanske filmselskapene er delt i tre grupper. Noen vil bare utgi på Blu-ray Disc, noen bare på HD DVD, mens de fleste har valgt å satse på begge formater.

På HD DVD-formatet skal Studio Canal levere ti titler i november og ytterligere 15 innen mars. Dette inkluderer filmer som "The Pianist", "Million Dollar Baby" og "La Haine".

Paramount Home Entertainment International, Universal Pictures International og Warner Home Video skal til sammen være klare med 25 titler samtidig med lanseringen av Toshibas HD DVD-spiller i Europa. Dette inkluderer "Apollo 13", "Constantine", "Goodfellas,", "Jarhead", "M:i:III" og "Lethal Weapon".

Alt i alt vil i underkant av 40 HD DVD-titler være tilgjengelige i Europa ved utgaven av 2006, og mer en 55 titler være tilgjengelige i løpet av første kvartal av 2007.

Til toppen