JUSS OG SAMFUNN

Hegnar Online undersolgte sin webtjeneste

Når Hegnar-imperiet nå endelig kommer på nett med sitt nye nettsted, viser det seg at tjenesten er langt mer omfattende enn tidligere påstått. Toåringen Hegnar.Online har blant annet alliert seg med Guru Software og benytter seg av krysspublisering fra flere kilder i samme nyhetskanal.

Hilde Nyman
28. mai 1998 - 13:48

Hegnar.Online fremstår nå i ny drakt og med et vesentlig omstrukturert nettsted på den nye adressen www.hegnar.no. Internettversjoner av publikasjoner som Trygve Hegnar står bak, presenteres nå mot en svart bakgrunn og enklere navigering.

Ifølge en pressemelding har man "krøpet ut av sitt gamle skinn og inn i nye og mer fleksible "lokaler". Med nye lokaler mener vi ny grunnmur, ny fasade, nye driftsverktøry og nye rom med nytt og nyttig innhold.'"

Fra bladet Kapital blir leder og kommentarer lagt ut, fra KapitalData publiseres enkelte oppdaterte nyheter og omarbeidede pressemeldinger. Leder og kommentarer er dessuten lagt ut fra Finansavisen. Alt innhold fra bladet Din Økonomi, som distribueres via varehandelen, legges ut fra papirutgaven, mens PCMagazine har gjort noen av sine nyheter tilgjengelige også på nett. Interiørmagasinet er foreløpig det tynneste med innholdsfortegnelse uten noe mer tekst, mens Børs og Finans lanserer en ny tjeneste med fortløpende informasjon om nye omsetninger, endringer og børsmeldinger fra Oslo Børs.

Dermed skulle man tro at ansvarlig redaktør Stein Ove Haugen i Kapital Data skulle ha sine ord i behold etter at han for knapt én uke siden opplyste at det er designen og layouten som er endret på og ikke særlig endring i det redaksjonelle (se egen sak under "Beslektede artikler" i margen til høyre).

Dette stemmer imidlertid ikke helt så lenge de tilfører tjenesten et nytt skudd på stammen kalt IT-kanalen med nyheter fra flere kilder, inkludert internasjonale aktører. IT-kanalen kommer i tillegg til KapitalData og er et samarbeid mellom KapitalData, Guru Software og PC Magazine Norge.

Programvareselskapet Guru Software er en av kvasi-aktørene på nett som i lengre tid har pumpet ut både norske og internasjonale nyheter daglig på sin tjeneste. Nå får de et mer naturlig miljø å publisere nyheter i.

Med det nye trekket har Hegnar distansert seg vesentlig fra konkurrenten Økonomisk Rapport også på web. ØR har tidligere i år kun satset på ny design på sin web og ingen daglige oppdateringer.

(For en titt på nye Hegnar Online, følg pekeren under "Relaterte nettsteder" i margen til høyre)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.