NYTT OM NAVN

Henter IT-sjef fra Efta til Trondheim

Etter seks år i Brussel kommer Aleksander Bjøru hjem til Trondheim.

− Det som er så moro for meg å observere nå etter seks år i Europas «hovedstad», er å se hvor fremoverlente norske virksomheter er når det kommer til teknologi, sier Aleksander Bjøru.
− Det som er så moro for meg å observere nå etter seks år i Europas «hovedstad», er å se hvor fremoverlente norske virksomheter er når det kommer til teknologi, sier Aleksander Bjøru. Foto: Enable
Dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg. Abonnere for å få full tilgang til alt innhold.

Bjøru går inn i rollen som leder for et helt nytt datterselskap under Enable AS, Enable 365 AS, som satser på apper tilpasset Microsoft Teams.

Selskapet er under oppretting i disse dager. Til sommeren går Bjøru inn som den første ansatte.

− Rollen kan beskrives med det utslitte begrepet forretningsutvikler, sier Bjøru i en e-post til Digi og fortsetter:

− Målet er å skalere opp raskt og ta en betydelig posisjon globalt innen smarte støtteverktøy som kjører på Microsoft-plattformene.

Hjem etter seks år i Brussel

Bjøru har over tolv års fartstid fra Atea i Trondheim, i ulike lederroller og som toppsjef for Atea i Trondheims-regionen.

Les også

De siste seks årene har han jobbet for Efta (European Free Trade Association, eller Det europeiske frihandelsforbund) i Brussel. Der har han hatt ansvar for strategiarbeid innenfor IT og digital transformasjon. Nå ser han frem til å komme tilbake både til Norge og leverandørsiden av bransjen.

− Det som er så moro for meg å observere nå etter seks år i Europas «hovedstad», er hvor fremoverlente norske virksomheter er når det kommer til teknologi! Det vi har skjønt mer av i Norge og Norden enn resten av Europa, er hvordan teknologi hjelper oss til å få mer gjort raskt. Offentlig sektor i Norge er for eksempel mye mer digitalisert enn offentlige etater i Belgia, sier Bjøru.

Apper til bedriftsmarkedet

Enable står blant annet bak Zokrates, en læringsplattform som er bygget på Microsofts plattform og brukes av rundt 30 kommuner. De har også utviklet såkalte produktivitetsapper til Teams, som appen Årshjul og Agenda

Årshjul-appen er laget for å gi en visuell oversikt over viktige aktiviteter inne i Teams, og Agenda er laget for å støtte mer effektive møter.

− Snart lanseres også Malvelger for Office-dokumenter og Personelloversikt integrert med Outlook for å få oversikt over hvor kollegene fysisk sitter og jobber. Det røde tråden i produktene våre er at de er utledet av konkrete kundebehov, er lite komplekse og enkle å bruke, sier Bjøru.

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.