KARRIERE

HEP-sjef vil utvikle, ikke sjefe

Morten Hjerde (bildet) er gründer i programvareselskapet HEP som har utviklet teknologien bak iFinger. Nå ser Hjerde seg om etter en person som kan lede selskapet videre, mens han selv vil fortsette med teknologiutvikling. "Propell-huer" bør ikke lede profesjonelle selskap, mener han.

Therese Werenskiold
22. des. 1999 - 12:17

Selskapet HEP vant nylig digi.no-prisen "Årets nykommer" for programmet iFinger, som Morten Hjerde selv beskriver som fremtidens oppslagsverk på Internett.

Hjerde karakteriserer gründere som "propell-huer" som har evnen både til å sette igang og avslutte prosjekter. Gründere er ofte entreprenør-typer som kaster baller opp i luften hele tiden.

- På et eller annet tidspunkt, når det blir størrelse på bedriften og gründerfasen er over, er det uforsvarlig å ikke ha en leder med administrative evner og erfaringer. En leder må også ha gode menneskekunnskaper, sier Hjerde.

- HEP har nå blitt så stort (14 ansatte og med et overskudd på opp mot millionen) at det er mulig å "gjøre en del friske ting". Nå er kjerneteknologien utviklet, og vi kan begynne å høste fruktene. Dette er et passende tidspunkt å foreta et administrativt lederskifte, mener han.

I løpet av den siste måneden har Hjerde ansatt Per Ivar Elton (fra filmdistributøren CIC) som markedssjef og Lars Nilsson (fra Telenor Forskning og Razorfish) som teknologisjef innen 3D utvikling.

Selv vil Hjerde jobbe videre som teknisk sjef i iFinger, og med å kommersialisere og videreutvikle denne teknologien "world-wide" som det heter.

Her kan du lese om iFinger og se bilder fra digi.no-prisen:


Årets nykommer i bilder
Norsk språkteknologi vekker internasjonal oppsikt
Unikt språk-geni på nett

Kunnskapsforlagets iFinger-ordbok kommer ikke ut i butikkene før jul, og det er heller tvilsomt om den blir tilgjengelig over nettet de neste to dagene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra