IT-POLITIKK

Her er den nye digitaliseringsministeren

Karianne Tung er ny statsråd for digitalisering og kunstig intelligens. Det ble klart på et ekstraordinært statsråd i dag.

Karianne Tung er ny statsråd for digitalisering og kunstig intelligens.
Karianne Tung er ny statsråd for digitalisering og kunstig intelligens. Foto: Eirik Helland Urke
16. okt. 2023 - 11:22

Regjeringen blir utvidet med en ny statsrådspost for IT- og forvaltningspolitikk. Jobben går til Karianne Tung (Ap) fra Trøndelag, det melder NTB.

− Jeg kjenner henne som en hardtarbeidende, visjonær og uredd politiker, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om den nye ministeren på pressekonferansen mandag.

Forrige uke gikk spekulasjonene rundt endringer i regjeringskabalen. Nå er endringene bekreftet. Karianne Tung går fra å lede interesseorganisasjonen for teknologibedrifter i Trondheim, Trondheim Tech Port, til å få ansvaret for digitalisering i regjeringen.

Sigbjørn Gjelsvik som har hatt ansvaret for digitalisering, går av og Erling Sande (Sp) tar over kommunal- og distriktsministerposten.

Eget digitaliseringsdepartement

Kort tid før de nye statsrådene gikk ut på Slottsplassen, meldte Aftenposten at Karianne Tung ikke settes inn som en ekstra minister i Kommunal- og distriktsdepartementet, men får sitt eget departement for digitalisering.

Det er første gang Norge får sitt eget digitaliseringsdepartement, et grep flere i bransjen har tatt til orde for tidligere.

Tung overtar styret av statsforvaltningsavdelingen, avdeling for IT- og forvaltningspolitikk og arbeidsgiverpolitisk avdeling i Kommunal- og distriktsdepartementet, skriver NTB klokka 11.20 i mandag.

Tung har en bachelorgrad i statsvitenskap fra NTNU og har tidligere vært stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i 2013-2017. Da satt hun i helse- og omsorgskomiteen og transport- og kommunikasjonskomiteen.  Hun satt også som leder av Sør-Trøndelag Arbeiderparti i 2017. 

Fra sikkerhetsdebatten på Telenors stand under Mobile World Congress i Barcelona. Fra venstre: Rita Skjærvik i Telenor leder debatten mellom Norges digitaliseringsminister Karianne Tung, den finske transport- og kommunikasjonsministeren Lulu Ranne og Telenor Norge-sjef Birgitte Engebretsen.
Les også

Lengter etter nordisk nettverk-samarbeid – Nato-medlemskap kan bli brekkstang

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.