FORBRUKERTEKNOLOGI

Her er den nye fingeravtrykkleseren til mobiler – den ligger under skjermen og skal by på mye bedre sikkerhet

5. des. 2018 - 05:00

Den store mobilbrikkeprodusenten Qualcomm avholdt nylig sin Snapdragon Tech Summit, og der dro selskapet sløret av en liten nyvinning, nemlig en ny fingeravtrykkavleser-teknologi.

Qualcomms nye løsning heter «3D Sonic Sensor» og er ifølge selskapet verdens første ultrasoniske fingeravtrykksensor som befinner seg under selve glasset på mobilen.

Tredimensjonal avlesning

Løsningen legger altså til rette for frontplassering av fingeravtrykkleseren i kombinasjon med skikkelig heldekkende skjerm, men samtidig skal teknologien ifølge Qualcomm ha andre fordeler, blant annet innen sikkerhet.

Den nye avleseren er altså ultrasonisk, som innebærer at den sender ut lydbølger som danner et tredimensjonalt bilde av fingeravtrykket til brukeren.

Det dreier seg med andre ord ikke bare om et flatt, optisk bilde av avtrykket, som de fleste av dagens avlesere baserer seg på, men et mye detaljert bilde. Dermed skal avtrykket ifølge Qualcomm være mye vanskeligere å forfalske, og følgelig vesentlig sikrere.

I tillegg til dette er den nye avleserteknologien også i stand til å effektiv lese av avtrykket selv om overflaten eller fingeren til brukeren er våt eller skitten, som gjør løsningen mer pålitelig under flere ulike forhold.

Kommer snart

Ifølge Qualcomm skal de første mobilene med den nye fingeravtrykkleseren dukke opp på markedet allerede i løpet av første halvdel av 2019, så det er altså ikke lenge til vi får anledning til å teste ut teknologien.

Akkurat hvilke modeller som blir først ut med den nye løsningen er selvsagt ennå uvisst, men som blant andre nettstedet SamMobile tidligere har rapportert ryktes Samsungs neste flaggskip Galaxy S10 å ha den nye Qualcomm-sensoren.

For øvrig har vi faktisk allerede sett mobilmodeller med teknologien. Xiaomi-modellen Mi5s har for eksempel også ultrasonisk fingeravtrykkleser under glassdekselet , og det samme har den Porsche-designede Huawei Mate RS.

Mer informasjon om Qualcomms ultrasoniske fingeravtrykkteknologi finner du på selskapets hjemmesider.

Les også: iOS-apper lurte penger fra folk ved hjelp av fingeravtrykkleseren »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.