HTML

Her er første utkast til HTML 5.2

Skal bli W3C-standard innen en drøyt år.

W3C planlegger å komme med to mindre oppdateringer til HTML5 innen utgangen av 2017. HTML-koden i illustrasjonsbildet tar nok utgangspunkt i en noe eldre versjon.
W3C planlegger å komme med to mindre oppdateringer til HTML5 innen utgangen av 2017. HTML-koden i illustrasjonsbildet tar nok utgangspunkt i en noe eldre versjon. Bilde: Colourbox
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. aug. 2016 - 12:19

Standardiseringsorganisasjonen W3C (World Wide Web Consortium) kunngjorde i går at arbeidsgruppen for webplattformen har publisert det første utkastet til det som skal bli versjon 5.2 av HTML-standarden. Dette skjer allerede før HTML 5.1 er gjort til en offisiell standard. 

I likhet med HTML 5.1 er HTML 5.2 en mindre oppdatering til HTML 5, men samtidig et tegn på at W3C og webfellesskapet nå ønsker at standarden skal oppdateres hyppigere, blant annet for bedre å speile det som faktisk støttes og brukes av HTML-elementer. 

Bakgrunn: HTML5 er gjort til W3C-standard

Funksjonalitet blir fjernet

I likhet med HTML 5.1 er består de første endringene i utkastet til HTML 5.2-spesifikasjonen for det meste av HTML 5-funksjonalitet som har blitt fjernet på grunn av manglende implementering. Dette gjelder blant annet dialog-elementet. 

I tillegg har keygen-elementet blitt fjernet fordi det er ventet at det også vil bli fjernet fra den ene av de to gjenværende implementeringene. 

Så langt ser det ikke ut til at verken HTML 5.1 eller 5.2 vil innebærer noen store konsekvenser for webutviklere. Først og fremst framstår de som korreksjoner av HTML 5. Men mye kan skje med HTML 5.2-spesifikasjonen før den er ferdig.

Fortsatt er HTML 5.1-spesifikasjonen bare en kandidatanbefaling. Neste trinn er å gjøre den til en foreslått anbefaling, som igjen kan bli en offisiell anbefaling, eller standard. Hvor raskt disse kommende trinnene vil bli gjort, er uklart. Men det er nok ikke utelukket at det vil skje i 2016.

Med HTML 5.2 er målet å gjøre spesifikasjonen til en offisiell W3C-anbefaling mot slutten av 2017. 

Leste du denne? World Wide Web ble offentliggjort for 25 år siden

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.