Her er HPs første Android-brett

Markedsføres som billig.

Her er HPs første Android-brett
HPs nye billig-brett Slate 7 har en gummiert bakside, slik også Googles Nexus 7 har. Ellers er det lavere pris som fremstår som HPs kanskje eneste fortrinn her. Bilde:

Hewlett-Packard viste i går fram sitt første Android-produkt, «Slate 7», et nettbrett med syv-tommers skjerm og relativt puslete spesifikasjoner.

For på papiret ser produktet ikke ut til å imponere, med en skjermoppløsning på 1024x600 piksler og en toveis ARM Cortex A9-prosessor klokket til 1,6 gigahertz. Batteriet oppgis å holde til fem timers avspilling av video, alt et godt stykke bak rivalene.

Billig

Brettet ser ellers ut til å føye seg inn i mengden av Android-baserte enheter som preger markedet, med en lav pris som sitt viktigste fortrinn.

Slate 7 vil koste 169 dollar ved USA-lanseringen i april. Det er 30 dollar mindre enn de mest opplagte alternativene Nexus 7 fra Google og Amazon Kindle Fire HD.

Så spørs det om HPs «Jedi mind-trick» med påstanden om at dette er droiden du leter etter er tilstrekkelig, når prisdifferansen tross alt er så liten.

For dette er en lav-ende modell med 8 gigabyte lagringsplass, som riktignok kan utvides med minnekort via enhetens micro-USB-port. Arbeidsminnet er på en gigabyte og brettet har kamera både foran og bak. Vekten er på 368 gram.

Det er så langt uklart om HPs produkt med Android 4.1 Jelly Bean kommer til Norge og hva prisen da blir.

Dette er imidlertid bare det første i en antatt større serie av Android-enheter fra HP. Det ryktes at de også skal komme med et langt raskere brett. Etter sigende skal det også komme smarttelefoner basert på Googles operativsystem, selv om det trolig ligger lenger fram i tid.

Har brent seg før

Hewlett-Packard har lenge famlet med sine forsøk på å bringe nettbrett til markedet. En varslet storsatsing ebbet i 2010 ut i nærmest ingenting, etter en feilslått satsing på Windows 7.

Så fulgte fiaskoen med oppkjøpet av Palm, og de nå for lengst skrinlagte planene om å bruke operativsystemet webOS i alle slags produkter.

Nylig ble det kjent at HP prøver igjen, denne gang med en lang rekke mobile enheter, både smarttelefoner og nettbrett basert på Android.

HP er en av verdens største pc-produsenter, men samtidig et av selskapene som kan sies å ha bommet på den «mobile revolusjonen» vi har vært vitne til de siste årene.

    Les også: