Her er Intels utviklingsplaner for Pentium 4

Intel vil med forskjellige teknikker strekke Pentium 4 helt frem til 2005. Her er planene:

Intel vil med forskjellige teknikker strekke Pentium 4 helt frem til 2005. Her er planene:

Dagens Pentium 4 vil leve helt frem til våren 2005. Først da kommer Intel med en større oppgradering, sier kilder i selskapet til Cnet.com.

"Nehalem", som arvtageren foreløpig er døpt, får en helt ny arkitektur og vil bruke langt mindre strøm. Frem til lanseringen av det som kanskje vil hete Pentium 5, blir det bare mindre endringer - selv om GHz-farten vil økes i tempo med Moores lov.

Intel og de andre prosessor-produsentene klarer fremdeles å opprettholde den samme veksten i ytelse, men må etter hvert bruke stadig mer tid på varmeproblemer.

Den første oppgraderingen av Pentium 4, "Banias", blir en test for flere strømsparende og varmereduserende teknikker. Med ny teknikk skal Intel slå sammen flere oppgaver og skru av kretsdeler som ikke er i bruk. I standby-modus vil brikken bare bruke én watt. Banias vil bli produsert med 90-nanometers kretser, et ny reduksjon fra dagens 130 nanometer-nivå.

Banias vil ifølge Cnet innholde hele 77 millioner transistorer, et solid hopp fra dagens Pentium 4 med 54 millioner transistorer.

Til høsten neste år kommer "Prescott", en ny versjon av Pentium 4 med et nytt sikkerhetssystem som kalles "LeGrande" og en teknikk Intel kaller "strained silicon" som skal øke farten.

I første halvdel av 2004 følger så "Tejas", en forbedring av Prescott og Dothan, en ny prosessor for bærebare maskiner.

Til toppen