BEDRIFTSTEKNOLOGI

Her er kilden til Snapchat-lekkasje

Nettsted innrømmer innbrudd.

Snapchat er ekstremt populært, og mange tredjeparts-tjenester forsøker å tjene på denne populariteten på uærlig vis.
Snapchat er ekstremt populært, og mange tredjeparts-tjenester forsøker å tjene på denne populariteten på uærlig vis. Bilde: Jens Büttner/dpa/Corbis/All Over Press
14. okt. 2014 - 11:10

Den meget populære meldingstjenesten Snapchat befant seg midt i sitt verste mareritt forrige uke, da det ble kjent at store mengder private bilder ble lekket på nettet.

Hele poenget med Snapchat er at bildene og videoer man sender til hverandre forsvinner etter kort tid, men det finnes mange uoffisielle og kontroversielle tjenester som lar brukerne lagre bilder uten at avsenderen vet det.

Snapchat selv var raske med å avvise at de selv var blitt hacket, og fordømte de uoffisielle tredjeparts-tjenestene. Det ble avklart at lekkasjen måtte stamme fra en slik løsning.

I løpet av helgen kom det frem at det var antakeligvis nettstedet Snapsaved.com som var kilden, og kort tid etter la grunnleggerne av nettstedet selv ut en innrømmelse på Facebook.

Snapsaved innrømmer nå at de ble hacket, og tyveriet skal omfatte 500 MB med bilder. De skriver likevel at ingen personlig informasjon ble lekket.

Ifølge innlegget gjelder lekkasjen først og fremst norske, svenske og amerikanske brukere, og grunnleggerne skriver at tjenesten er nå stengt og hele databasen slettet. Det skrives også at tjenesten alltid har forsøkt å rydde i tvilsomt innhold, og rapportere ulovlige bilder til norske og svenske myndigheter.

Videre sier talspersonen at påstandene om en stor, søkbar database av bilder, som Snapsaved selv skal ha gitt tilgang til, er usanne.

Det avsluttes med at Snapsaved kun ønsket å tilby en unik tjeneste til sine brukere - men det kan diskuteres hvor ansvarlig det er å la brukene lagre bilder uten at avsenderen er klar over det.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.