Her er landets mest brukte mobil-modeller

Norske mobiloperatører presses til å legge lokk på mobiltallene.

Her er landets mest brukte mobil-modeller

Norske mobiloperatører presses til å legge lokk på mobiltallene.

Det var en gang mulig å spørre norske mobiloperatører om følgende, og få svar: antallet mobiltelefoner av et visst merke de registrerte i sine mobilnett.

Dette tallgrunnlaget sitter de på, men de ønsker ikke lenger å avsløre dem.

Før sommeren i fjor avdekket digi.no at over 10.000 nordmenn brukte iPhone. Dette var før telefonen var lansert her til lands.

Siden den gang har imidlertid både Netcom og Telenor blitt offisielle forhandlere av Apples mobiltelefon. Nå har pipen fått en annen lyd.

Vi ønsket å finne ut hvor mange som nå bruker denne og andre merker, ikke minst spennende utfordrere som Android-baserte modeller, HTC, Palm Pre, Blackberries, Samsungs Omnia HD og andre smarttelefoner.

Slike tall er mer interessante enn vilkårlige salgstall, mener vi, ettersom de gir det fullstendige bildet av hvilke modeller som faktisk er i bruk akkurat i dag.

Etter å ha kontaktet landets to eneste mobilnett-eiere sitter vi først nesten tomhendte tilbake.

Telenor nektes å avsløre hvor mange enheter av de ulike merkene de registrerer i sitt nettverk. Etter det digi.no erfarer skyldes dette sannsynligvis avtalen de har skrevet under med Apple. Eventuelt også andre leverandører, for å legge inn et lite forbehold.

Netcom har også snudd siden sist, og kunne heller ikke opplyse om brukstallene, verken på iPhone eller noen av de andre merkene.

- Skyldes dette avtalen med Apple?

- Ja, det gjør det. Vi skulle også veldig gjerne fortalt hvor mange 3G og 3GS-modeller vi har solgt, for det er vi ganske stolte av. Apples rules, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom.

Vederhus gir oss i stedet oversikten over de fem mest brukte mobile terminalene som de i dag registrerer brukt i Netcom sitt mobilnett.

Dette er Netcoms topp 5 mest brukte mobile terminaler nå:

1. Nokia 6300

2. Huaweis modem for mobilt bredbånd, modell E220

3. iPhone 3G

4. Sony Ericcson K810

5. Sony Ericsson W890

Listen måler antall enheter som benyttes i mobilnettet en eller flere ganger daglig.

Flest nordmenn bruker altså modellen 6300 fra Nokia. Dette er en enkel mobil som kom i 2007 og som fortsatt viser seg å selge godt. Mobellen har ikke 3G, kun Edge.

Apples nest siste modell, 3G, som ble lansert i fjor sommer, er den nest mest brukt mobiltelefonmodellen i Norge. Det er også den eneste såkalte smartmobilen på denne listen.

Vi skulle gjerne hatt flere tall, også fra Telenor, men dette var alt vi lykkes å frembringe i denne omgang. Brukermønsker og demografi blant Netcoms kunder kan neppe sies å være særlig annerledes enn for Telenor, så oversikten gir derfor trolig en god indikasjon på de faktiske forholdene på mobiltoppen.

    Les også:

Til toppen