MASKINVARE

Her er Microsofts nye Surface Pro

Ytelse og batteritid har fått et realt løft. Det blir også flere vifteløse modeller.

Etterfølgeren til Surface Pro 4 heter bare Surface Pro. Den er nokså lik på utsiden. Microsoft peker imidlertid på at det meste her er helt nytt.
Etterfølgeren til Surface Pro 4 heter bare Surface Pro. Den er nokså lik på utsiden. Microsoft peker imidlertid på at det meste her er helt nytt. Bilde: Microsoft
23. mai 2017 - 15:43

I dag klokken 13 norsk tid gikk Microsoft på scenen i den kinesiske storbyen Shanghai.

Det eneste Microsoft ville røpe på forhånd er at de skulle vise fram «hva som er nytt» innen Windows og maskinvare.

En ny Surface Pro viste seg å være nyheten. Dette er femtegenerasjons Surface Pro, men nå uten versjonsnummer. Surface Pro 4 er tatt ut av sortimentet.

I tråd med lekkasjene i forkant er utseendet nokså likt med forgjengeren, som ble lansert for drøyt 19 måneder siden. Størrelse, vekt og pris er også tilnærmet det samme.

Enheten blir tilgjengelig i Norge om få uker, den 15. juni. Surface Pro vil da koste fra 9.299 kroner. Alt-i-ett-bordmaskinen Surface Studio er dessuten omsider klar for det norske markedet fra samme dato, et halvår etter USA. Den vil koste fra 32.499 kroner.

Chassiset på Surface Pro er blitt rundere i kantene enn tidligere. Enhetens støttebrett eller «kickstand» er også gjort mer fleksibel og kan bøyes 165 grader.

Bedre batteritid

Bytte fra Intels Skylake-arkitektur til de nyeste Kaby Lake-prosessorene har tydeligvis gjort underverker for batteritiden. Den har fått et betydelig løft på 50 prosent fra tidligere. Ifølge Microsoft er batteritiden nå opptil 13,5 timer.

Modellen med Intel Core i5 vil dessuten ha passiv kjølig. Tidligere var bare den slappere Core m3-varianten som ikke hadde vifte. Core i7-utgaven har fortsatt vifte for å kunne presse enda litt mer ytelse ut av maskinen.

4G/LTE

Senere i år skal det også komme innebygget 4G/LTE-støtte for første gang i Surface Pro-familien, da som en opsjon. Mobilsambandet vil støtte både vanlige nano-simkort, men også eSIM, skriver nettstedet Windows Central.

 <i>Foto: Microsoft</i>
Foto: Microsoft

Selv om de synlige endringene i hovedsak er på innsiden, pekte Microsofts produktsjef Panos Panay under sin presentasjon i dag på at «hver eneste lille del» av maskinen er nyutviklet.

– Sjekk denne hengslingen, den består av over 20 forskjellige deler.

Lyspennen som kan kjøpes som tilbehør, Surface Pen, er også blitt utbedret og skal være mer nøyaktig enn noensinne. Her nevnte selskapet 21 ms forsinkelse og 4096 trykknivåpunkter.

– Det er den raskeste digitalpennen på jordas overflate, hevder Panay.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.